Iklan Penaja

Ahad, 10 Mei 2015

Hari2 Hari Ibu 2015

Hari ni semua orang post tentang hari ibu,dengan gambar bersama ibu masing2..hari ibu bukan hari ni saje kan, tiap2 hari hari ibu..for me, tiap2 hari hari ummi..sebab sy xde ibu,sy ada 2 orang ummi...ummi kandung n ummi mertua..alhamdulillah.

For my ummi HAYATI BINTI MUHAMMAD HASAN, satu dalam sejuta..terima kasih melahirkan anakmu ini..ummi walaupun suka berleter (masa kecik..hehe) tp kami tahu untuk kebaikan kami..seorang yg lemah lembut,dan suri rumah sepenuh masa yg cepat dan pantas memasak...hehehee...susah payah mendidik kami berlima..walaupun hidup dalam kesederhanaan tapi kami bahagia..jasa mu xterbalas...sekarang ni anak2 semua dah besar panjang n dah berkeluarga, alhamdulillah walaupun xboleh beri kekayaan kepada ummi n abah, tp raut wajah kegembiraan terpancar di wajah ummi di saat kami dapat memenuhi impian ummi...walaupun xbyk,sedikit demi sedikit...insyaAllah...i love u to the moon n back...sayang sampai mati,sayang sampai syurga...

For my ummi mertua SITI PATIMAH BINTI AB RAHMAN, satu2nya ummi mertua yg sy ada,insyaAllah sampai bila2...seorang yg lemah lembut, xpernah meninggikan suara...xpernah rasa kekok sepanjang tinggal bersama...sy bertuah dan beruntung punya mertua yang sangat2 baik..alhamdulillah..tidak membezakan sy sebagai menantu..seorang yg berfikiran terbuka dan moden, dan kadang2 kami bersama2 cuba memasak resepi yg baru google di internet...mula2 rasa gerun dengar cerita dari kawan2 yg xngam dengan mertua, bergaduh dgn mertua, bermasam muka dengan mertua, terasa hati dengan mertua, dan macam2 masalah melibatkan mertua..semua orang hairan macamana sy boleh tinggal dengan mertua...hehe...sampai satu saat nanti, sy akan kongsikan pengalaman sy tinggal dengan mertua..walaupun masih baru, almost 3 years, xsemua org sanggup hadapi...tp sy punya mertua yg sangat2 penyayang..alhamdulillah...terima kasih Allah di atas kurniaanMu ini...sy sayang kedua2 ummi sy...sampai syurga..insyaAllah...

Rabu, 22 April 2015

Teman dan Sahabat

untuk mu sahabat2 ku...sahabat yg sentiasa ada dikala aku susah dan senang....





1st Entry 2015

Ok la...first entry 2015 dibuka dengan makan malam...Hehe

malas masak punye pasal, malas jgk kluar...nahhhh...maggi cup pom bolehhhhh...jarang2 skali ape salahnya kan..heheehe

Iklan Penaja

MiyapiQ LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...