Iklan Penaja

Selasa, 28 Ogos 2012

3 days left

Salam,
Sedar xsedar tinggal 3 hari lagi untuk berlangsungnya my bigday (01.09.2012)...neves gila-gila...setakat nie persiapan everything ok..pelamin n baju dah tempah..khemah dah tempah..tinggal a few lg yg belom settle...bigday dah dekat tapi ak still lagi bekerja..hari khamis baru start cuti...huwaaaaa..sape nak tolong nie..family ramai xbalik,sedih pom ade tp nak wat camne kan dorang dah balik time raya baru2 nie..semoga semuanya berjalan lancar..amin...

Dekat2 majlis nie banyak benda plak ak fikir sampaikan xlena tido..neves..takut..mcam2 lagi la..susah jugak nak kawen nie yer...igtkan macam main pondok2 msa kecik tu..hehehe..so,semakin dekat hari besar,semakin ak kena lebih hati2..lebih waspada..lebih teliti untuk susun semua yg dah xtaw kemana tu..sehari sebelom majlis nak kena pasang pelamin,try baju,settle barang-barang hantaran..nak kena settle yg mana xsettle...nak kena kemaskan yg mana xkemas n nak kena complete kan yg mana xcomplete...

Problem besar ak sekarang nie,mana nak cari benda "tekap" inai tuuu...dah merata cari tapi xjumpa jgk..kesian kan? nak nanges plak..nak lukis sendiri,mana la ak tahu...ada sape2 bleh tolong x? hehehe

Rabu, 8 Ogos 2012

Kad Jemputan

Alhamdulillah syukur..persiapan untuk bigday semuanya berjalan lancar setakat nie walaupun ada a few yg dianggap dugaan kecil...semalam 07.08.2012 kad jemputan siap dgn lancar walaupun hati nie agak membengkak dek kerana design yg apply xmenjadi..

geram..sape xgeram kan,kita bagi design lain,tiba2 dapat yg lain..ini lah yg org xsuka..serve la customer baik2..dah la xnak mengaku salah..agak lama juga la kami bertengkar pasal tu..at last ak menang jugak..sebab memang bukan salah ak kan! customer always right ok!

Walaupun xpuas hati dengan service kat printing tu (D'Excel Printing / KB Excel), ak kena akur jugak la sebab betul2 urgent nak pakai kad tu sebelum raya..xpuas hati sangat2!!!! tp at least ketidakpuasan hati ak tu ak telan je sebab company tu bagi balik duit (pampasan la lebih kurang)..kad tu harga RM1300,ak dah bayar cash..so disebabkan ketidakpuasan hati ak n kesalahan dari dia,ak dapat balik duit RM300..so harga kad tu RM1000 je al untuk 2000pcs..kualiti kurang memuaskan,kualiti kertas kurang memuaskan..malu plak nak bagi kat kawan2..:(

xpe la,at least benda nie jadi skali seumur hidup..i hope..lepas nie nak lebih hati2 lagi dah untuk buat apa2 kad or something..kena double check dulu ok!!!!

Lastly,kad tu dah siap..so,sy invite semua kawan2 datang ke majlis sy nanti..terima kasih!


nie yg sepatutnya tp yg dapat,xde background!!! putih jea..:(

Ahad, 5 Ogos 2012

Ongtak Ongtak

Salam 16 Ramadhan..kejap je kan!
Hari nie ak rasa nk story pasal ongtak-ongtak. tahu ke apa ongtak-ongtak tu? bukan otak2 yg jual kat tepi pantai tu yer..hehe

Sebut pasal otak2 tepi pantai tu,dah lama ak xdating kat tepi pantai..lama giler kot! bz jea manjang kan. biasa la awal2 kapel memang bez,slalu amik angin tepi pantai tapi bila dah lama ckit,pantai tu macam dah xde makna lagi dah. haha

Ok,n3 ongtak2 nie maksud ak ongtak dalam kelate lagi pongoh,sumbak dll...dalam kamus maksudnya org yang tengah high-temperature,tengah bengang n baran sampaikan dah macam org hilang akal pom ada kelibat org tu..huhu..dalam erti kata lain,ak suka la panggil org2 macam tu ongtak2..sweeeeeet kan..:D

dekat ofis nie boss ak suka ongtak2 sampaikan ak pom rasa ongtak2..haha..sejak dua menjak xtahu la kenapa naik hangin semacam jea dia tu..kadang2 menyampah pom ada..hurm..asyik nak marah je padahal benda kecik jea..nak kata datang bulan,boss jantan..sebab bulan puasa kot,lapar la tewwwww..hahahaha

Iklan Penaja

MiyapiQ LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...