Iklan Penaja

Rabu, 29 Disember 2010

[Sup Gearbox]

lame siot xmakan sup gearbox neh....winduuu...hehehe..
thanx alot to my dearest coz teman makan2 kat kedai sup gearbox kt panji...besh!
dah lame plan nk g...Alhamdulillah bleh g jgk....makan sampai kenyang! hehehehe




281210..besh2.....kekenyangan....=D

Isnin, 20 Disember 2010

[Award n Tag Again]


hohoho....award again....
1. Berikan satu nickname untuk saya:
FatinCitakky

2. Ucapan pemberi award:
Terima kasih fatin utk award nie...ok la tus wlau hakikat sbenar blog sy xcntik pom....=D

3. Berikan 6 fav artis/singer/group yg korang minat:
Adam Lambert
Justin Bieber
Bruno Mars
Dadali
Train
One Republic

4. Tag award ini kepada 10 orang blogger/follower: 

 Fiz
PM 


Khamis, 16 Disember 2010

[UNIKL]

 

n3 kali nie sy nk citer sal UNIKL...ape kess?? hehehe...actually n3 kali bukan sbb sy nk puji or kutuk UNIKL tp sy nk bagitaw yg saya berjaya...nk tahu berjaya sebab ape?

jeng...jeng..jeng....hehehe...

p/s : sila klik untuk tumbesaran gajah...tQ..


hah...bace jgn xbaca...hehehe....
actually sy dapat offer dari UNIKL untuk sambung study...
tapi...laen yang sy apply, laen plak yg dapat...
yg nie pilihan kedua laa....waaaa....=(
maybe dia (UNIKL) tengok mase Dip sy amik E-Secreatryship kot....'E' tu la yang wat orang takut nk bagi cos kat sy..=P

at last sy dapat yg ade kaitan ngan  IT..sedangkan yg sebenar sy lebih kepada bisnes...hahahaha..
Bachelor of Business Technology (Hons) in Computer Entrepreneurial Management..hohoho...
dapat kat UNIKL Malaysian Institute of Information Technology (MIIT)


waaaa...nk smbung degree.....tp syg la plak tgl kje...cmne nieeee......kompius tol la...
utk dapatkan kan kepastian, sy tanye la dia punye admission...tanye itu ini..bla..bla..bla..
at last dia jawab jugak..hehehe

p/s : sila klik untuk tumbesaran gajah...tQ..

sy tanye samada layak x dapat loan MARA...dia cakap layak..sbb pointer mase dip tinggi...(tinggi ker?) huhu...
hohoho..konpiusssssssssss....

Rabu, 15 Disember 2010

[Asmara]

jum mendownload citer Asmara......

 ASMARA mengisahkan Zaliya (Faezah Elai) yang terlanjur dengan teman lelakinya, Raziq (Nazim Othman) sehingga mengandungkan anak luar nikah.

Bagi menutup malu, ayah Zaliya, Sahlan meminta Malik membenarkan anaknya, Asmara (Shaz Jazle) mengahwini Zaliya kerana Malik pernah berjanji untuk membalas hutang nyawanya. Malik yang tidak mengetahui tentang kehamilan Zaliya telah meminta Asmara menunaikan janjinya kepada bapa Zaliya. Walaupun keberatan dan mengenali perangai buruk Zaliya yang sekolej dengannya, Asmara terpaksa setuju dan melupakan perasaan hatinya dengan rakan baiknya Melati (Faralyna).

Pada malam pertama perkahwinan, Zaliya telah membongkar rahsianya malah dia juga memberitahu Asmara bahawa mereka hanya perlu berlakon dan akan meneruskan kehidupan masing-masing seperti biasa.
Asmara yang mengetahui cerita sebenar Zaliya merasa tertipu dan marah kerana dijadikan Pak Sanggup oleh bapanya sendiri dek kerana terhutang nyawaZaliya pula tidak puas hati kerana dijodohkan dengan Asmara, sering mencari salah Asmara dan meminta diceraikan. Asmara akur dengan permintaan Zaliya dan akan menceraikannya selepas dia melahirkan anak.

Zaliya terpaksa menangguhkan pembelajarannya di kolej kerana kandungannya semakin membesar. Sahlan bimbang jika rakan-rakan perniagaan akan mengetahui tentang Zaliya telah mengurung Zaliya di rumah. Walaupun tidak mencintai Zaliya, Asmara telah bertindak untuk melindunginya dan berpindah keluar daripada rumah Sahlan.

Asmara telah memikul tanggungjawabnya sebagai seorang suami dan berusaha untuk menjaga keperluan harian Zaliya yang sedang sarat mengandung. Zaliya mula berbaik-baik dengan Asmara dan jarang sekali bergaduh dengannya kerana Zaliya banyak bergantung kepada Asmara.
Raziq pula berasa tidak puas hati kerana Zaliya tidak mengugurkan anaknya dan telah merancang sesuatu.  nk thu selanjtnya? layan la link kt bawah nie..hehehe...jum mdload!


Episod 1

Episod 2

Episod 3

Episod 4

Episod 5

Episod 6

Episod 7

Episod 8

Episod 9

Episod 10

Episod 11

Episod 12

Episod 13 (Last)


[Chinta]

hohoho..i like drama Chinta...(but not Fasha Sandha Okeyh)...so,kt cni sy nak share drama tu dgn korang2 yg suka citer nie jgk...hehe..sy dapat dari Cinta Hatiku Sampai Ke Syurga ....thnx bang! jum mendload....

Drama Chinta berkisar pergolakan hidup dan percintaan seorang gadis jelita yang terjebak dalam kancah pelacuran.


Chinta satu nama kepada gadis cantik yang tidak asing di kalangan elit yang mengunjungi syurga terlarang. Cantik, anggun, peramah dan bijak. Chinta tahu menggunakan aura tarikan dan kelebihan dirinyanya untuk memikat ramai lelaki yang hanya mahukan tubuhnya. Namun, Chinta tidak akan membiarkan dirinya menjadi milik hakiki pada sesiapa kerana dia tidak suka terikat. Sesiapa jua boleh memilikinya sekiranya mampu, tetapi hanya buat seketika.


Chinta nekad untuk mengharungi hidup sendirian sebagai kupukupu malam walaupun hatinya sangat bencikan kaum lelaki yang menjadikan nasib dirinya begini. Jadi tidak hairanlah, selama ini hatinya tidak pernah terbuka kerana dia tidak pernah percayakan pada perasaan cinta.


Tapi semua itu hilang apabila dia bertemu Amar, seorang bodyguard kepada seorang pelanggan tetap Chinta. Amar dirasakan tidak sama seperti lelaki yang pernah ditemuinya dan tanpa disedari, Chinta mula menyayangi jejaka yang begitu menghormati dirinya walaupun dirinya tidak semulia perempuan lain. Malangnya, Amar ditimpa kemalangan dan meninggal dunia ketika dalam perjalanan ke majlis pernikahan mereka.


Setahun Chinta mengurungkan dirinya kerana belum bersedia untuk menghadapi dunia yang telah merampas cinta miliknya. Chinta kembali bagaikan menjadi puteri dari kayangan yang menghiasi mimpi indah jutawan hidung belang tetapi dia bersumpah untuk tidak lagi membiarkan dirinya mengharungi kesakitan diharungi setelah kehilangan Amar.


Suatu hari, Chinta terpaksa mendapatkan khidmat peguam syariah bila dia ditangkap khalwat. Alangkah terkejutnya apabila pertamakali bertemu Rasul Iman, peguam belanya yang seiras wajah Amar. Cuma bezanya Rasul Iman bersongkok dan lebih kepada keagamaan. Chinta nekad, dia harus memiliki Rasul Iman yang dianggapnya sebagai peluang kedua untuk dirinya mengecapi kebahagiaan sebagai seorang isteri yang halal. Nak tahu lagi,tgk la sendiri link kat bawah nie....hahaha



Episod 01 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 02 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 03 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 04 ----> Link 1, Link 2, Link 3

Episod 05 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 06 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 07 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 08 ----> Link 1, Link 2, Link 3

Episod 09 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 10 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 11 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 12 ----> Link 1, Link 2, Link 3

Episod 13 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 14 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 15 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 16 ----> Link 1, Link 2, Link 3

Episod 17 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 18 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 19 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 20 ----> Link 1, Link 2, Link 3

Episod 21 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 22 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 23 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 24 ----> Link 1, Link 2, Link 3

Episod 25 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 26 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 27 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 28 ----> Link 1, Link 2, Link 3

selamat mendownload......=)



~Chinta Chandury...hohoho...~


Selasa, 14 Disember 2010

[Wali Band]

...hohoho....
cam xcayer jea dgr Wali Band nk mai cni...kat Kelantan plak tu....(mimpi ke)
bagussss bangetttt...hehe
i'm the 1 who fanatik kat wali band.....
persembahan tu akan diadakan pada 31 Disember 2010..(malam tahun baru)...

Konsert tu bermula jam 08.30 malam 
kat stadium Sultan Muhammad ke-iv....
besh..besh....tiket2 dah mula jual dh..haish....nk kna bli neh....huhuhu..


harga2 tiket tu kalo xclap la...(klu abg tu xslh bgtaw la) 
Dewasa RM 20.00...
kanak2 RM 7.00....
so jom la rmai2 memeriahkan lagi konsert tu...hehehe...
jumpa disana....=P


Isnin, 13 Disember 2010

[Cinta Hati Sampai Syurga]

sy sangat2 rindukan cinta hati sampai syurga sy...

...sumpah....

cinta hati yang sy maksudkan adalah kedua parents sy..

...Encik Nik Azahar Nik Yusoff dan Puan Hayati Muhammad Hasan...

...sumpah sayang sampai syurga....

kerana mereka sy hidup di dunia nie..

kerana mereka sy diberi sepenuh kasih sayang dan pelajaran yg cukup...

kerana mereka sy menjadi org yg berguna...(InsyaAllah,Amin....)

~I Love U Moreeeee....~


[Beybear]

I luv my beybear…why I call his (ak kasik dia jantina sdri) name BEYBEAR?
Sbb ‘dia’ adalah anugerah (cheewaahh) dari insan yg special dlm idup ak mase besday tahun lepas (ke-20)…

Kehadiran bebear dlm idup ak mmg xdsangka2…excited giler mase dapat ‘dia’…my special person cakap pasni ak dah xyah nk tingat kat dia bile nk tido coz bebear nie dpt tmankan ak mlm2..leh pluk2 lagi….besh….hehehe


Ak sayang dia…tiap ari msti ‘dia’ tdo tepi ak..(mmg xsah kalo xtdo tanpa ‘dia’)…tapi klo ak gaduh nga tuan asal bebear tuh (my Encik Kekasih) ak simpan je ‘dia’ atas almari…(cian dia kan...)….xsanggup nk pluk sbb hati tgh panas dgn my encik kekasih…

sO, gaduh nga encik kekasih same la gaduh nga ‘dia’…hehehe..
Dushh..walau ape pom, bebear adlh barang peribadi yg paling ak sayang taw! (thanks a lot encik kekasih!)….umo ‘dia’ skang dah stahun lebih…24 Mac 2011 nie masuk 2 tahun..hek4…


~Luv u mUch More~

[Stress]

i mish my dear mum rite now...huk3..
damn..
stress tol ai nie...rasa cam nak pergi jauh jea..
....tinggalkan rasa nie...tinggalkan situasi nie...
plizzz...help me...i need some1 rite now...some1 dat really2 undrstand me..
..sy stress dgn kje..stress dgn my encik kekasih...dia marah2 sy tanpa sebab..xptut kan? huk4

camne ek nk wt tuk ilangkan stress nie?
fb?
tweet?
formspring?
or wat???
sumernye burim.....

kan besh kalo leh pegi jln2 kt tepi pantai...
sambil mkn eskrim...
smbil tgk glagat org2...LOL!
rindunye nk jln2 tepi pntai nga encik kekasih...besh2...
sambil2 dgr suara ombak...tenanganyee...
.....mengarut jea lebih....heeee...=P
k la..dh mlas nk tulis pnjang2...daa....

_@-@_

Sabtu, 11 Disember 2010

[Cuti Cuti Sibling]

11 Disember 2010....sempena ari cuti nie (weekend) jenjalan nga adik2...bwk dorang makan2 kat Nasi Ulam kat Kg Kraftangan...dekat jea nga umah sewa..





yummy....budu itu mesti! haha



sambil2 tu masih tetap berposing....hehe...nie antaranya dari gambor yg disnap td..(nk upload sumer xlarat,byk sgt).....





...chumelll...

kami yg cun....(pasan)





tagging..tagging...superb!








saye sayang adik2 saya 
- Nik Amirah Hamiza
- Nik Amirah Amalina

Jumaat, 10 Disember 2010

[Award]

dapat 1 award dari Sofia...thnx dear! first award...hehehe....tp btol kew award yg nie? kew i yg tersalah? oOoppsSss!!! hehe...

Rabu, 8 Disember 2010

[Jealousy]

jeles itu bagus...dats rite...! tapi xbgus...perasaan tu buat ak xkeruan...aahhh..tension!! sayang punye pasal la buat ak rasa camtu...sumer org ade prasaan camtu...

n3 kali nie ak nk citer sal perasaan tu yg ak sendiri yg rasa...jeles sgt2....sblm nie xprnh lg ak rasa sejeles itu..rasa tergugat pom ade..ye la berkaitan org yg kita syg sgt2 (iklas nie)..sbelm nie xde la rase jeles camni..tp kali nie laen dari yg laen..Ya Allah..berikanlah ak kekuatan...ak xnak pk bukan2 sal dia...xnak!!!!

jeles bila tgk org yg kita syg rapat nga pempuan laen..walhal kwn biase jea..jeles bila tgk org yg kita syg ade org amik berat...padahal kita pom ade kwn berlainan jantina...tp kita tahu kita xkan lebih dari kawan biasa...tergugat..tergugat..dan tergugat..

tolonglah.......ak xnak pk bukan2...xnak tuduh bukan2...ak tahu dia syg ak...he's mine....only mine....waaahhh!

for my dearest encik kekasih...i luv u much more dear....only u.....bkn niat nk pk bukan2 tapi u noe la...i syg u banyok2 okes! i xnk org laen ganggu kita...no way!....=P

[Cheng Ho Expo]

expo cheng ho 2010 yang bermula pada 21-26 November 2010..bertempat di Stadium Sultan Muhammad ke iv di Kota Bharu...sO happening...lebih dari 400 gerai jualan (xpasti..betul ker?) dari China dan tempatan..macam2 gerai jualan ade kt cni..nseb baek xde jual org jea..hekhek..


nie adik ak yg ke-3...baru form 4...tinggi yg melampau-lampau..lebih tgi dari kakaknye yg pendek ini..hahaha..

cti skolah tahun nie byk menghabiskan masa kat tempat ak..so ak bwk la dia kt cni....=)





wif my adik...amalina








 
my kzen..anis





Lady's Nite kat Kelantan Trade Centre (KTC)....Lady's only okes! no man...haha
tapi malam tu tersangat2 happening coz terhibur nga persembehan dari gadis2 comey lotey..cun melecun dari Mongolia....heheee







my encik kekasih....time nie g nga dia...tp pastu gaduh..disebabkan ak lari mse dia nk amik gmbar...(sorie k dear..ayg xsngaja...)...huk3


[Jeram Linang....]

20112010...ak nga mybf bawak adik ak amalina n my kazen Anis serta seorang sahabat pegi picnic dkt Jeram Linang...bangun seawal pagi tp yg frust cuaca mendung coz mlm tu ujan xbrenti...tp tu sumer x mematahkan semangat berkobar2 kami...hehehe..bertolak jam 10.00 pagi...dgn persiapan yg lengkap...
tp happening sgt mse tuh....walaupom paras air naek smpai nak tenggelam dibuatnya, kepuasan tetap terasa...bie...nk g lagi!!!



besh...

Rabu, 1 Disember 2010

[Tag]

 
erm...kena tag kat fatyn...so...kena jawab la soklan2 cepumas dari die...hehehe

Soalan pertama:)
Adakah anda rasa anda hot?
 -maybe kot...sbb my bf always say that..hahaha

Soalan kedua:)
Upload wallpaper yang anda guna:
-Cari sendiri la yer...yang nie hk privacy sy..haha

Soalan ketiga:)
Ceritakan tentang wallpaper tersebut: 
-menceritakan tentang perjalanan idup seorang awek cun melecun mcm sy..hak3

Soalan keempat:)
Bila kali terakhir makan pizza?
-dah lame dah...bulan lepas kot...nga my bf...disebabkan nk sgt try pizza cheese yg bru tu, ktorang sgup tgu wlaupom kdai dh nk tutup...then take away mkn ats keta...hehe

Soalan kelima:)
Lagu paling latest anda dengar:)
-eeeniiee meeniiee..org len dh lame dgr kot..tp sy bru dgr..agak ketinggalan..=p

Soalan keenam:)
Apa yg anda buat selain menyelesaikan tag ini?
-sy kat opis sbenarnye nie...xde org kt opis,so sy curik2 jwb soklan nie smbil2 layan facebook...=D

Soalan ketujuh:)
Selain nama sendiri anda dipanggil dengan nama apa?
-mne bleh gtaw..secret recipe sumer tuh.....=)

Soalan kelapan:)
Tag lagi lapan orang:

-xcukup 8..hahaha

Soalan kesembilan:)
Siapakah orang no 1 pada anda?
-kawan sepermainan mase 1 skul dlu.....=)

Katakan sesuatu kepada orang no 5:
-I Luv u much more....hakhak

No 3 ada hubungan dengan sapa?
-dengan tuan punye blog neh...dia ada hubungan nga fmily dia n kwn2 die...

Bagaimana pula dengan no 4?
-org no 4 nie knal lam fs,pstu mlarat ke fb..then try2 lam blog...ak xsuka blog...tp ak try..hakhak

Pesanan kepada orang no 6:
-xde pesanan sbb xde org no 6..hikhik

Adakah no 7 dan 8 ada persamaan?
-a'ah sama la sebab dua2 tu xde tuan.....=p

Soalan kesepuluh:)
Beritahu 5 perkara yg anda tahu pasal org yg mentag anda:
-chumelll..
-shy shy cat...hakhak
-cita2 dia nk jadi korea...sbb muka dh macam org korea...
-suka ber 'mukabuku'...twit n blog...
-tinggi n kurus....
btol x fatyn? hehehe

Soalan kesebelas:
Ape perasaan anda wat tag ni?
-xde prasaan....sbb sy jnis org yg mmg xde prasaan...haha

Soalan keduabelas
Gay/less?
- soklan pe nie....ke org yg mentag camni? kan dh kantoi...sape suh tanye...hahahaha

Iklan Penaja

MiyapiQ LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...