Iklan Penaja

Rabu, 22 Mei 2013

Fon berharga RM50

Salam,

Entry nie saje dihupdate untuk tatapan diri sendiri dan orang2 yg suka ambik tahu pasal ak...hahaha...first of all nak citer pasal rebate RM200 beli telefon untuk belia umur 21-30 tahun...sebelum nie kalau rebate ke ape ke ak wat xtahu je...tapi suatu hari tu hubby ak cakap dia nak beli fon murah harga RM50 je yg boleh wifi n internet..ak konfius tp nak jugakkkk tahu...ada ke fon harga RM50?? boleh cayer ke??

Actually ak ngan hubby memang gila online...xkisah la fon brand ape,murah ke mahal janji boleh internet..nak dijadikan cerita,ada kawan dia yg kenalkan rebate RM200 and fon yg harga RM50 tu..ak malas nak cakap banyak,so ak ikut je la ape yg hubby nak..mula2 dia tolong daftarkan online nama ak utk dapatkan rebate tu...then print utk cari fon...ak tertanya2 jugak,betol ke tidak ni?? bb yg ada tu dah boleh internet..tab kat rumah blh wifi..laptop pom ada..ape lg yg dia nak..hurmmm

After office hour ari tu...eh clap..ak mintak balik awal la ari tu..sbb nak g wat kad maybank yg hilang...lepas buat kad tu la hubby ajak ak cari fon tu..merata tempat la kitorang pergi..sumer abis stock sbb fon tu murah sangat...(dalam hati oh ada jugak yerrr fon RM50)..masa tu dah rasa sedikit frust kat muka hubby..ak pom pkir punya pkir tiba2 datang idea kat satu kedai besar yg kitorang xtanya lg...alhamdulillah tauke kedai tu cakap ada je stock tp up sket harga dari RM50 ke RM89...hubby setuju je sbb mmg susah nak dapat fon tu...

Akhirnya sengih sampai telinga la dia dapat fon murah tu..brand ALCATEL ONETOUCH GLORY 2S berharga RM89 (nett price ak xtaw la..sbb rebate RM200+diskaun)...kelebihan fon ni lebih kurang sama macam samsung je function..yg penting murahhhhhh...boleh online,boleh wifi,kamera pom ok,boleh mp3 n mp4...touch screen..warna putih (nanti ada masa ak upload pic)...dapat memory card 2GB free and yg paling penting internet FREE selama 3 bulan...terima kasih orang kuning! terima kasih DIGI!!! hehehe


BlackBerry ku sayang

Kali ni rasa nak citer pasal handphone BB ak tuh la..actually last year suami kesayangan hadiahkan ak fon blackberry tu sempena kehamilan ak...cheeeehhh...klu camni nak pregnant banyak2 la,slalu je dapat gift..hehe

Nak dijadikan cerita, disebabkan terlampau obses (over sgt ke ayat tu..haha) ak terinstall bermacam2 game..almaklumlah ak nie hantu game ckit...tuptup fon ak tu rosak..kerosakan yg xde la teruk sgt tp xboleh nk on sbb software failure, bateri jadi panassss..so,BB kan warranty dia 18bulan,ak ape lg bawak la fon tu pergi kedai yg hubby ak beli tu...kebetulan ak hadiahkan BB jugak kat dia selepas tu sempena dapat bonus raya..dan kebetulan beli kat kedai sama...kantoi la harga...haha...

Kebetulan masa ak bawak pergi tu minggu terakhir sebelum raya cina..cina tutup kedai seminggu kot..hampeh..budak tu cakap at least 2 hingga 3 bulan baru siap nak kena hantar KL ditambah cuti raya cina...mak oi...lama gilerrrr kot...masa tu ak dah xpikir ape dah..janji fon ak tu ok balik...ak ikut je la...

Lepas tu baru ak terfikir,nape la ak xhantar je kedai dkat rumah yg tempat hubby repair tab hari tu...(hadiah besday dr ak utk dia yg dia jahanamkan..hahaha)..hurm..benda dah lepas dah xleh nak undur balik sbb masa ak tanya lepas cuti raya cina tu,budak tu cakap fon ak dah hantar KL...kena terima hakikat la kan...dah la seksa sebab ak memang xde fon lain masa tu..terpaksa la korek balik almari yg menyimpan berpuluh nfon lama..nasib baik la ada yg boleh pakai lg..sementara fon siap,terpaksa la pakai yg tu dulu...

Minggu demi minggu xde jugak terima call dari kedai tu...haish...xboleh jadi ni..ak dah terdesak nk pakai fon..dah mereng berperang dgn fon lama yg bateri kong tuuu..ak follow up la dgn kdai tu,dia cakap xde sampai lg fon ak tu...masa tu dah dkat 2 bulan...dia cakap lg 2 hingga 3 minggu dia akan call balik...ok la,ak sabarrrrr jerrrr walaupun dalam hati nie rasa gggrrrrrrr....marah you!

Ak bersabar untuk 2 minggu,buat xtahu jeeeee...last2 ak rasa xleh tahan la lama sangat...so ak decide nk g tanya utk last..nasib baik la budak tu cakap fon ak dah sampai...fuhhhh...legaaaaa...tp dia konfius sbb no imei kat warranty card n resit xsama dengan no imei kat fon tu...(dalam hati ni..pulaakkkk...masalah2)...so, dia mintak ak 15 minit sbb tunggu bos dia sampai..ok la,ak cakap lg 15 minit ak datang balik...

15 minit lepas tu,bos dia sampai...ak jumpa sendiri la dgn bos dia..then cari punya cari n call punya call akhirnya dapat jawapan...rupanya pihak BB Centre tukar fon ak tu bagi fon baru...mula2 ak konfius jgk,bermacam soalan la ak tanya..last2 mmg confirm ak dapat ganti fon baru...yeayyyy! alhamdulillah...fon baru,dalam plastik lg...imei baru,so bbm pom baru la...hehe...alhamdulillah rezeki ibu mengandung...berkat kesabaran ak kot...and sampai sekarang fon ak xpernah rosak,dah xhang macam dulu...happyyyyyy....:D


Iklan Penaja

MiyapiQ LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...