Iklan Penaja

Selasa, 31 Julai 2012

I hate my job already

Today was a fairy tales.dop ler..today was scary day,menci! kena marah kat boss sangat terbaik kan! padahal kadang-kadang kita rasa xadil la kena marah bukan sebab salah kita..hurm..i hate my job..sbb ada rules..ak lebih suka job yg rilex2..xpyah nk ikut rule sangat sebab sjak zaman skolah lg ak pling benci rules.

Bukan bidang ak la nak keje ofis nie,dok bersengkang mata depan PC,belek2 kertas,taip surat, macam2 lagi la..boringnye kje mcam tu.xde ke keje yg lebih fun ckit? so bored! tiap hari keje sama jea,time xde keje dk ngadap pc jgk tp online, twitter,facebook,belog..paling2 malas tengok citer yang xpernah habis tu..berlambak2 citer yg dah download xsempat tengok..hurm..

I think i should quit from diz job..maybe lepas kawen kot..sekarang nie dah nak kawen,kena pakai banyak duit ckit..lepas nie,ak nak quit la! xtahan la keje cni,dengan bos yg suka push2,hangin..time ok,ok la time dia sentap macam ape dah..sumer orang xsuka..so bored! baik ak berniaga sendiri..aman..xde sape dah nak marah2 macam tadi..lucu pom ada..hahaha

The most thing i ever hate ialah kena marah..xsuka!

Up and Down

salam,
kenapa orang kita suka menjatuhkan orang lain? orang kita orang islam,melayu pulak tu..kenapa perlu menjatuhkan kaum sendiri? kadang-kadang ak xpaham..kenapa harus being jelly2? kenapa harus busuk hati..kenapa jugak harus dengki dengan kaum kerabat sendiri?

selama beberapa tahun ak berniaga, macam2 ragam manusia dah ak jumpa. kadang kita tengok orang tu baik je tapi yg tu sebenarnya tikam kita, kadang kita tengok orang tu mcam xsuka kita padahal orang tu amik berat pasal kita..kadang orang tu sanggup buat apa saja untuk kita di depan kita padahal orang tu ada agenda yg tersembunyi. manusia ni ada macam2 ragam especially dalam dunia perniagaan. berniagalah dengan ikhlas, kerana Allah bukan dengan penuh hasad dengki. buat ape kita nak dengki dengan orang, dia dapat lebih sebab tu rezeki dia yg Allah bg kat dia kan? kita kena la berdoa tanpa henti mintak lebih jugak dari Allah..ada paham? hehe

Ahad, 29 Julai 2012

Ramadhan 1433H Tahun 2012

salam Ramadhan yang penuh keberkatan..
sempena hari baik bulan baik nie, ak nak mintan jutaan kemaafan terutama buat sumer haters2 kat luar sana (dah macam artis plak..over!! hahaha)

hows ur Ramadhan kali ni? mesti bez kan bersama insan-insan yg tersayang? ak macam2 biasa je..alhamdulillah Allah masih beri kesempatan untuk melakukan ibadah puasa. sebut pasal puasa nie, ade ke yg dah tinggal pose nie? hehe..start awal Ramadhan sehingga n3 nie ditulis,ak xtinggal lg pose yea..dont be jelly2 yer...!

ok la. ak sedih. sangat2 sedih. kenapa? sebab tahun nie ak xpuasa ngan my parents seperti tahun2 sebelom nie jgk. org lain dgn family, ak xleh wat camtu tp ak bersyukur sbb adanya seorang teman sejiwa yg sangat2 memahami, my luvly bf yg saban hari menemani ak membeli juadah kat bazaar ramadhan..xde miss sehari pom! thank you sayang, i love u! ak juga beruntung sebab tahun nie ak xdok umah sewa dah, dok ngan my luvly kazen yg gila2 n sempoi..at least terubat jgk rindu ak kat family nun jauh disana..:(

juadah "ketagih" bulan nie of cos la air kelapa muda..then air yogurt pakcik Kashmiri yg bezzzz! xlupa ayam percik one of my fav n my syg fav..then ikan patin masak tempoyak..mabelessss!! xlupa lagi akok! n macam2 lagi la...juadah bulan pose memang meletopppp habis! smua bez2..

yg paling xbez,tahun nie ak dah xleh rilex mcam tahun2 lepas. tahun nie mlm kena tlg my love berniaga kat wakaf che yeh..kul 2.00am baru balik..rabak mataku! hahaha..tp xpe demi mu yg tersayang,ak sanggup lakukan apa saja..*huggsssss*

Isnin, 16 Julai 2012

Majlis Jemput Besan

salam Sejahtera semua...

Minggu lepas adalah minggu yang sangat2 sibuk. sibuk dengan keje kat ofis. ofis ada event dekat Karnival Gemilang Usahawan Kelantan kat Lembah Sireh, dekat Tesco Kota Bharu. event hari sabtu tapi ada meeting n beberapa preparation untuk event tu..tapi ak xleh nak join hari tu sebab nak kena balik GM selesaikan hal kawen..huhu

Jumaat tu 13.07.2012 berlangsungnya majlis yang serba ringkas antara family ak dengan family my love..hanya keluarga terdekat saja..ak xtau nak panggil majlis tu majlis ape tapi kat Kelantan dipanggil "Madoh Besan"..hehe..ak sendiri pom xpernah dengar majlis tu..bila time ada pengalaman sendiri, baru la tahu...tp majlis tu sangat2 simple tapi sangat2 meriah..semua family ada masa tu..so happening!!

#semoga ikatan yang terbina ini akan kekal berpanjangan..amin...:)

on that Saturday, ak n my love balik GM pulak sebab nak settle pasal pelamin n a few benda yg blom settle..ktorang pergi confirm dengan bridal..confirm pelamin..i decided a few warna baju and a few warna  pelamin untuk my big day nanti..

Pilihan Baju Persalinan
# Putih untuk Akad Nikah
# Purple untuk masa Rombongan
# Pink Belacan Persalinan Kedua
# Merah untuk Persalinan Ketiga dan Outdoor
# Krim + Gold untuk Majlis Hantar Menantu

Pilihan Warna Pelamin
# Pink + Purple untuk Pelamin
# Pink + Purple untuk Meja Beradab
# Merah + Putih untuk Pelamin Bilik
# Krim + Gold untuk Pelamin Bilik Pihak Lelaki

and ada lagi a few some yang belom settle...lagi 1 bulan 2 minggu! chaiyyooook2! Ya Allah, permudahkanlah segalanya...amin..

dats all for today! bye2! Assalamualaikum...:)

Rabu, 4 Julai 2012

Menabung untuk Masa Depan

Salam,

Sekarang nie ak dalam mood nak menabung. menabung boleh menjamin kesejahteraan hidup kan? so,start dari sekarang ak rasa nak menabung. menabung sikit-sikit lama-lama jadi bukit. menyimpan duit sikit-sikit lama2 penuh la dalam bank sebab sekarang nie orang dah xpakai tabung...hikhik.

walaupun orang dah xpakai tabung, ak tetap ada tabung. actually last year ak bukak akaun Bank Tabung Haji (memandangkan akaun lama dah xaktif),dorang bagi Tabung as saguhati..cute jea kan? so,dari tabung nie la ak menabung kat ofis. mula2 rajin jea nak simpan duit dalam nie, lama2 jadi malas la plak(hangat2 tahi ayam jea)..xtau la ade bpe duit dalam tu..hehehe




itu pasal tabung cute ak n akaun baru untuk last year..tahun nie, (baru semalam 03.07.2012) ak ditemani yg tersayang pergi bank bukak akaun baru. memandangkan ak xde lg akaun Maybank, so gatal2 rasa nak bukak akaun Maybank. dengan bermodalkan saki baki duit gaji RM---.00, ak bukak la akaun baru. mahal siot nak apply bukak akaun baru kat Maybank. minimum RM 250.00..nasib baik masa tu ak tengah banyak duit, boleh la bank in banyak sikit..untuk masa depan..kalau duit ade kat tangan,mesti la gatal2 nak beli benda bukan2..membazir jea..hikhik


itu pasal taabung cute ak n akaun baru untuk last year..tahun nie, (baru semalam 03.07.2012) ak ditemani yg tersayang pergi bank bukak akaun baru. memandangkan ak xde lg akaun Maybank, so gatal2 rasa nak bukak akaun Maybank. dengan bermodalkan saki baki duit gaji RM---.00, ak bukak la akaun baru. mahal siot nak apply bukak akaun baru kat Maybank. minimum RM 250.00..nasib baik masa tu ak tengah banyak duit, boleh la bank in banyak sikit..untuk masa depan..kalau duit ade kat tangan,mesti la gatal2 nak beli benda bukan2..membazir jea..hikhik

tambah-tambah sekarang dalam mood nak kawen, banyak nak pakai duit..xboleh la membazir. ak dah nekad nak simpan duit banyak2. tahun depan kalau ada rezeki nak pergi buat umrah dengan suami tersayang..(masa tu ak dah kawen)..insyaAllah..amin..harap2 impian ak tercapai..^_^

Ahad, 1 Julai 2012

Bunga Tisu

Saje jea jenguk2 encik google ternampak bunga tisu..nice!
baru tringat mase pakcik ak bertunang ari tu, tunang dia ada bagi hiasan bunga nie kat hantaran..cantik!
so,untuk majlis ak nanti, i'll try my bez to do diz! chaiyooookkk!
ak harap cik sarahliana xmarah ler i kidnap tutorial nie dari belog dia...:(

Bahan-bahan:


1. Tisu Ikea ikut warna pilihan yang berukuran 40 x 40

2. Gunting
3. Dawai Bunga 50pcs x 36cm potong kepada 4 bahagian

first, potong tisu di bahagian berlipat


second, lipat macam nie (sama macam nak buat kipas)


next, ikat tengah tisu dengan dawai then potong hujung tisu sampai jadi bentuk "U"


Last skali tarik tisu sehelai-sehelai membentuk bunga mawar.
tarik slow2 sebab tisu sangat nipis

selamat mencuba!

#diz tutorial juz 4 me as reference for do thiz...i kidnap dari belog sarahliana

"R"


WORDLESS SUNDAY

"R" UNTUK ROYALTI!!!!"
"ROYALTI UNTUK KELANTAN!!!!!"

Majlis Merisik

Assalamualaikum, Selamat Datang Julai!

Lama menyepi dari belog ak nie. dah bersawang. sekarang nie rasa malas sangat nak hupdate citer-citer terbaru padahal banyak benda yang ak nak story..sampai xingat dah nak story ape..hehe..biasa ler,terkadang rajin,terkadang malas. terkadang tiap kali nak hupdate,ak blurrrrr. xtaw nak hupdate ape..hahaha

ok ler..today,ak tetiba rajin nak hupdate story2 lame dalam simpanan..fisrst of all nak citer sal majlis merisik yang berlangsung pada 08.06.2012 (ak suka sangat tarikh nie sebab tarikh nie ulang bulan our love yg ke 44bulan)..dats mean 3 tahun 8 bulan...kebetulan..alhamdulillah...

majlis kami sangat2 simple..hanya dihadiri keluarga terdekat sahaja..rombongan dari family my love lebih kurang 30 orang...alhamdulillah semuanya berjalan lancar...semoga permulaan kehidupan baru kami dipermudahkan oleh Allah s.w.t selalu..doakan kami yer!!


Iklan Penaja

MiyapiQ LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...