Iklan Penaja

Jumaat, 26 Ogos 2011

Akhirnya..yang dicari telah dijumpai...

salam,

26.08.2011..3.55 a.m...
akhirnya...yang dicari dah kutemui..
seperti n3 tudung sebelum nie,
kat cni ak nak kongsi something yg membuatkan ak teruja nak beraya..hahaha

actually ak nga bf pergi jalan2 kat Wakaf Che Yeh..
saje rasa nak beli tudung..
survey2..
dgn bantuan bf ak tu, ak survey la kedai2 yang jual tudung..
sambil2 tengok tudung yg ak berkenan tu..
tup tup..
ak jumpa tudung yang seakan2 tudung yg ak citer tu..
xmahal pom...
ape lagi, ak terus beli..
dan hasilnyeeeeee...
jeng..jeng..jeng...




ok x? 

btw..special thanx to my darling coz byk bersusah payah. ilysm!

selamat hari raya sumer!

special gift for Hari Raya Aidilfitri 2011

mood : raya..

semalam 25.08.2011 ak dapat special gift raya dari big bos..(company lagi satu)
sannnteeeeeeekkk..
terbaiikkk...
macam kat bawah nie...:)


cantik kan?
tang bakul bunga2 tu..
kuih raya 5 balang pelbagai jenis..
sayang la nak guna...
pape pom thanx alot!


sehari sebelum tu ak ade dapat special gift jugak dr YB Dr Fadzli..
cute gitu..
gift skali ngan kad raya..
kat dalam tu ade 4 bekas..
ade kismis. kurma, buah tin n yg satu lg ak xigt name ape. yg colour oren..
heeee...btw thanx YB!
bukan senang nak dapat special gift camni..hehehe.


Rabu, 24 Ogos 2011

kuih raya peveret 2011

*wink*...xsabau nak raya..tinggal lagi 5 hari lagi nak raya..
yeay!
gaji dah masuk..bleh la beli kasut n tudung raya..
lagi xsabau..
tapi..tiket nak balik xbeli lg nie..
haish...

tetibe jea tringat kat kuih raya yang besh2..
nyum2...
kuih pveret ak mesti la almond london n tart nenas tu...



besh2...tuk tahun nie, ak dah order ngan member 2 kuih nie...
ari sabtu bleh amik..yeay!
kuih pveret yg laen plak mestila kt bawah nie..

 kuih semperit a.k.a kuih dahlia

 mama carry yea! (btol x eja camni?)

mama carry blink blink..

Sabtu, 20 Ogos 2011

mencari dan terus mencari..

sudahkah korang membuat persiapan raya?
baju raya?
kasut raya?
tudung raya?
duit raya?

fenim jugak dibuatnya bila pikir kan..
mana nak cari sumer tu..
baju raya dah settle...
bab yang 3 lagi blom..
kasut raya senang jea...byk kedai jual..
tudung raya skang tgh konpius..
belek2 majalah wanita, tetiba jea berkenan tgk satu design tudung tu..
berkenan sangat..


berkenan yang warna turqoise tu..cantik kan?
design terbaru..
yang tu from D'Haja..
ak dah survey harga tudung tu.
boleh tahan mahalnye (sebab ak xmampu okeyh! hehe)
satu tudung tu RM90...xskali inner..
mak aish. rasa mahal la plak..
2 tudung dah RM180..hehe
korang tahu x mane2 ade jual tudung camtu yang lebih murah..(RM50 kebawah)..
kalau lebih kurang camtu pom ok..hihi..

bab tudung raya biarkan dulu..
sal duit raya plak..
haish..nie berat sket nie..
orang laen dapat bonus raya..besh kan..
tapi ak xde tanda-tanda nak dapat bonus nie..camne nie..
nasib baik la gaji dekat raya..
sempat la sedia ckit2..
hehehe

mood : raya macam xraya..

Khamis, 18 Ogos 2011

tukar angin la plak...

salam semua..
today is 18.08.2011, its mean 18 day for fasting on Ramadhan..
i'm at office for now. freezeeeeeee wif swing aircond.
sigh. dunlike. so sleepy.

mood today : xde mood okeyh!
tetiba jea rasa nak tukar angin..
rasa nak tukar keje la..(cheeeh. macam tukar baju jea)..
burim la kje skang nie.
dah xmacam awal2 keje dulu..
dulu happy2 jea tapi lepas peristiwa tuuuuuttttt...ak benci opis..ak benci nak datang opis.
sampai mcm tu skali..
nak tukar angin jugak!
xtahan la..


rindu la environment keje yang dulu..
happy jea..
no stress2..
no fitnah memfitnah..
xde serabut serabat bagai..
ak perlu berhijrah..
berhijrah untuk kebaikan..
mencari yang lebih diredhai orang cakap..
mungkin bukan jodoh ak kot keje lama kat cni..


xsuka la kje dgn orang..
baek keje sendiri kan...
jom majukan bisnes sendiri...

moral of de story : cari la keje yg sesuai dengan jiwa kita...:D

Rabu, 17 Ogos 2011

Bersahur untuk 17 Ramadhan 1432H

salam dan selamat bersahur17 Ramadhan 1432H  sumer..
actually ak xtido malam nie. coz esok ak cuti..sempena Nuzul Al-Quran..
btw Salam Nuzul Al-Quran 1432H..

apa menu korang bersahur nanti yea?
ak bersahur dengan nasi lauk patin masak tempoyak hari nie..
rindu masakan my ummi ...kalau ak balik kampung, mesti dia xlupa masakkan lauk kegemaran ak tu..:(


petang tadi berbuka dengan nasi lauk ayam pedas yang ak beli kat Bazaar Ramadhan..
boleh tahan la..

selamat bersahur!

mood : susahnye nak tidokan mata nie..esok nak kena bangun awal sebab nak bersihkan kedai....

Mimpi yang tak tercapai dek akal

salam u alls...
pernah x korang bermimpi yang pelik2 sampai x tercapai dek akal?
mesti pernah kan?
kat sini ak nak story sal mimpi ak..
memang x tercapai dek akal langsung la..
ak mimpi kuar jalan-jalan ngan Zoul Arifiin...
ZOUL ARIFFIN??
hehe..btol la...



nie la si jejaka hensem kegilaan ramai tu...
alangkah besh mimpi date dengan Zoul Ariffin. hahaha
maybe sebab ak dok asyik tengok citer yg dia blakon kot..
citer Laila Manja kat TV3 and citer Hilang kat TV9..besh..
sampai tertido tgk citer tu..then sampai terbawak dalam mimpi...hehe


jangan mara kak abby..:D
hope korang bahagia.




Selasa, 16 Ogos 2011

baju raya 2011

salam peeps!
korang dah beli baju raya?
dah prepare baju raya?
baju tema warna ape tahun nie yea?
erm..ak punya kalau ikut family tahun nie sumer nak dark brown..

nie ha..warna ala2 gambar kat atas tu la..(gambar sekadar ilustrasi)..
tapi dark brown sama cam tudung dia yg kat bawah tu..
baju raya ak tahun nie warna tu la..
arap2 cantik la..hehe

hmm..kalau warna dark brown tema untuk family ak tahun nie, kalau tema sebelah my bf plak warna ala-ala turqoise gitu..tapi lebih warna biru sket..
cantik. disebabkan xnak membazir, ktorang decide nak warna tu, ikut belah family dia..kiranya ak punya 2 pasang la tahun nie..hehehe..


agak-agak kalau baju raya ak tahun nie macam kat atas, apa jadi ek?
makan klepek la. haha
baju hot gtu...
tapi korang jangan tertipu yea, gambar tu ak amik dari google..
yang ak punye xmacam tu...
nanti siap baju raya tu, ak update.. tunggu...

mood : xsabar nak pakai baju sedondon raya nie...:D

miya's profile





♥fullname Nik Amirah Shahida
♥born on 24 march 1989
♥first doter
♥...Sensitive...♥

♥...Cheerful... ♥
♥...Friendly.... ♥
♥...Secretive...♥
♥...Caring...... ♥
♥... independent....♥
♥...Aggressive...♥
♥...Faithful...♥
♥...Stubborn...♥
♥...Lack of Confident...hohoho...♥
♥...i am hu i am..dun care what they judge me bcoz i always be mine..♥
♥...i dun like the hypocrite bcoz they are so dumb..♥

♥...dun judge the book by its cover..sumtimes the cover is better then the content eventhough the content is so bad..sumtimes the cover is too bad but the content is better one...so, make a choose...the rite choose! i'm always done..hohoho...♥
♥...i luv my family and also my luvly bf...MSS...always luv till the end...♥

(◕‿◕✿...♥... (◕‿◕)


ALREADY ✔ TAKEN

/(,") ♥ (¨.)
./♥\.♥./█\.
_||_♥ _||_

PiQ ♥ Miya

Profile Original & Official ©
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║

Verified Official by MiyapiQ

~kadangkala kita harus sabar dan tabah menjalani cabaran kehidupan..semangat harus kuat....chaiyok2....
i'm truly in Luv wif him....:-)

Juadah Peveret di Bulan Ramadhan

Salam Ramadhan ke 16..

sementara tunggu someone pick me up dari tempat keje,
ak nak kongsikan something ngan korang..
tadaaa..

ikan cengcaru sumbat..xpom kalau kat kelantan panggil "ike konge"...
besh ikan nie..
kalau korang nak tahu, ikan nie la jadi peveret ak sepanjang bulan Ramadhan nie..
slalunya ak suka ikan cengcaru sumbat nie yang dibeli kat bazaar Ramadhan Berek 12, Kota Bharu..
x lengkap rasanya kalau x makan ikan nie..
ikan nie dijual dengan harga RM4.00 seekor..
pernah jugak ak beli tempat laen, harga RM7.00 sekor..mahal tu...
erm..nanti ada masa blh wat sendiri nie..

Ahad, 14 Ogos 2011

Keep Smiling!

pernahkah anda menggila seperti kami?
bila kebosanan melanda diri, beginilah jadinya..
sementara menunggu waktu berbuka puasa..
selamat berpuasa dan selamat berbuka puasa!



Si Kembar yang Comel!

04.08.2011-sepasang baby kembar yang comel telah selamat dilahirkan..
comel sangat2..
rasa nak cubit2 pipi dia...
yang kakak bernama Nur Aisya Sofiya dan yang adik bernama Nur Aisya Raniya..


Raniya n Sofiya..
comel kan?
sape cakap xcomel, sila klik tanda 'X'..
hahahaha...
:D

spent time wif Gurlfriend!

actually n3 nie sepatutnya dah lama dah ak tulis..
tapi disebabkan terlampau bz, membuatkan ak terlepas pandang..
hari nie terasa nak tulis jugak2..

hari tu (lupa tarikh) kalau x silap sebelum Ramadhan..
ak plan dengan 'GF' yang dah lama x jumpa..
lama x hang out sama2..
plan nak pergi main bowling..
tup tup xjadi..frust la..
sumer lane dah di book..ada tournament..
so seharian hari tu banyak dihabiskan masa kat mall tu la..
borim..sampai dah xtahu nak pergi mana...




walau ape pom..
besh sangat2 dapat hangout ngan korang..
yela..masing-masing bz..xde masa nak kuar sama2..
hope dapat hangout lagi..
mish u all...
:)

sesi cat mengecat

05.08.2011-06.08.2011
sesi mengecat kedai..kedai my bf yg tgh renovate (stil skang 09.08.2011 masih in renovation)..
alhamdulillah impian dia tercapai..
syukur sangat2. ak as his gf tumpang gembira..salah satu impian kami berdua akan tercapai. insyaAllah..
setelah berfikir panjang nak cat, wrna kedai, ktorang decide wrna hijau..sbb hijau cantik, beri ketenangan jiwa..
lagipun kami sama2 minat hijau..
n3 akan diupdate dari masa ke semasa...



Rabu, 3 Ogos 2011

Ramadhan 1432H-Hari Pertama Puasa

Salam..
Selamat Berpuasa dan Selamat Menyambut bulan Ramadhan kepada seluruh umat Islam di dunia...
semoga bulan sempena bulan yang mulia nie dapat menyucikan jiwa jika dengan perkara-perkara yang baik-baik saja...
Alhamdulillah..syukur kehadrat ilahi kerana masih diberi kesempatan utk berpuasa di bulan yg penuh mulia nie..
tetiba teringat kat adik2 masa balik menyambut awal Ramadhan ari tu..
adik ak cakap jangan selalu2 sebut Ramadhan sebab cikgu dia marah..
ak tanye la kenapa..
rupa2nya dia cakap cikgu dia nama Ramadhan..hehehe
erm..awal Ramadhan tahun nie jgk ak berkesempatan bersahur n berbuka bersama keluarga tersayang..
ye la..bila dok perantauan nie, jarang sangat balik kampung..
asyik bz jea..
kadang2 xcukup bajet..
hehe

sempena Ramadhan bersama keluarga ari tu,
ak sempat la jgk memasak utk family tersayang...
antara menunya ialah :

p/s : kualiti gambar kurang memuaskan..:D


ayam masak paprik..

ak guna ayam kampung jea nie..
lama xmasak paprik..
kat umah sewa jarang sangat masak..
kat umah leh masak sepuas2...
:D

serati goreng rempah..


ikan bawal sweet sour..


tomyam ayam...
(kualiti gambar kureng..flash byk sangat..hehe)

rendang serati..

buat yg sesimple mungkin..
taruk bahan2 penting jea..hehe

p/s : ak xpandai nak masak sedap2 cam korang..so, tunjuk ajar pliz!hehe

Iklan Penaja

MiyapiQ LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...