Iklan Penaja

Selasa, 31 Januari 2012

Lunch Time

31012012-its my friend's birthday. eventhough she old than me..hehe..lunch ari nie semua orang kat opis (gurl only) sepakat nak makan nasi ulam..yummmy yummm. bez. kalau kat kelantan nie especially Kota Bharu, tempat paling femes of cos la kat Nasi Ulam Cikgu dekat Kg Kraftangan. bez! paling suka ikan keli dia tu. budu dia marvellous!! hahaha..

rugi sape2 datang Kelantan x singgah makan kat sini..kalau nak tahu kat mana, tanya la encik Google..hehe..xnak citer banyak2, jom layan gambar2 kat sana!


KEMULIAAN IBU MENGANDUNG DALAM ISLAM

1. Dua rakaat solat wanita yang hamil lebih baik dari 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.

2. Wanita yang hamil dapat pahala puasa disiang hari & pahala ibadat dimalam hari.

3. Wanita yang bersalin dapat pahala 70 thn solat & puasa serta setiap kesakitan pada satu uratnya, Allah bagi satu pahala haji.

4. Sekiranya wanita meninggal dunia dalam masa 40 hari selepas bersalin ia dikira sebagai mati syahid. …

5. Wanita yang beri minum susu badannya kepad anaknya akan dapat 1 pahala daripada tiap titik susu yang diberikannya.

6. Wanita yang beri minum susu badannya kepad anaknya yang menangis maka Allah beri pahala satu tahun pahala solat & puasa.

7. Kalau wanita menyusui anaknya hingga cukup tempoh 2 setengah tahun, maka malaikat dilangit khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.

8. Seorang ibu yang menghabiskan masa malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit dapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.

9. Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anaknya yang sakit akan di ampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya & bila dia hiburkan hati anaknya Allah beri 12 tahun pahala ibadat

Khamis, 5 Januari 2012

silap mata or mata yang silap? hehe

 silap mata or mata yang silap?
meh try kat bawah nie...
sama-sama rilex kan minda di petang hari..hehehe..
 selamat mencuba!!!


1. Klik pada gambar
2. Lihat samaada 2 kotak tersebut mempunyai tone warna yang sama ?
3. Tidak kan ?
4. Sekarang tutup bahagian tengah2 di mana 2 kotak ni bersambung dengan tangan atau jari.
5. Cuba perhati warna dia...
6. Hehe... Habis bercop skrin laptop nie.. :)

Selasa, 3 Januari 2012

Happy New Year!!!!


Assalamualaikum…
First of all, ak nak ucapkan Selamat Tahun Baru 2012…hurmm..azam tahun lepas macamana? Dah tertunai blom? Hope dah tertunai la ye…

Azam ak? Xpayah citer la..haish..malu la nak citer…haha..hurmm…macam biasa, azam ak sentiasa di forward,xde kesudahan.hahaha..tapi satu dari azam tahun lepas Alhamdulillah dah tertunai..nak tahu ape? Mana boleh, rahsia…ssyyyhhh..:D

Cuma ak bahagia sangat-sangat di tahun 2011 and ak harap ak bertambah bahagia di tahun 2012, kekal bahagia buat selamanya..azam tahun 2012 masih sama macam tahun lepas Cuma tambah beberapa perkara..tapi ak xboleh nak mention kat sini,nanti ada yang marah..hehe..ak bagi klu sikit-sikit je..:)

u noe what,ada orang tu ajak ak kahwin (kira melamar la yerr..:p)…ak bahagia sangat-sangat..actually target ak next year (2013) tapi alhamdulillah pintu hati dia lebih terbuka seluasnya..dah 3 tahun lebih dah hubungan nie… syukerrr…syukeerrrr…hehe..hurmm..plan nak bertunang bulan 3 and kahwin bulan 6..tapi macam xsempat jerrrrr..sempuuttttt…singkat giler nak plan sumer tu..duit plak tengah kering skarang nie..mana sempat…maybe plan A ditukar ke plan B kot..bertunang bulan 3 or 4 then kahwin pas raya bulan 8..boleh buat open  house sekali gus..jimat..jimat..hehe

Apa-apa pun perkembangan terbaru, ak akan update pulak nanti(tengok moOd and masa).. tunggguuuu..thanx kepada awak-awak yang sudi baca and kongsi kebahagiaan ini yerpp!! Doakan kami k!!! cayang sumerrrr….

Iklan Penaja

MiyapiQ LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...