Iklan Penaja

Rabu, 29 Disember 2010

[Sup Gearbox]

lame siot xmakan sup gearbox neh....winduuu...hehehe..
thanx alot to my dearest coz teman makan2 kat kedai sup gearbox kt panji...besh!
dah lame plan nk g...Alhamdulillah bleh g jgk....makan sampai kenyang! hehehehe




281210..besh2.....kekenyangan....=D

Isnin, 20 Disember 2010

[Award n Tag Again]


hohoho....award again....
1. Berikan satu nickname untuk saya:
FatinCitakky

2. Ucapan pemberi award:
Terima kasih fatin utk award nie...ok la tus wlau hakikat sbenar blog sy xcntik pom....=D

3. Berikan 6 fav artis/singer/group yg korang minat:
Adam Lambert
Justin Bieber
Bruno Mars
Dadali
Train
One Republic

4. Tag award ini kepada 10 orang blogger/follower: 

 Fiz
PM 


Khamis, 16 Disember 2010

[UNIKL]

 

n3 kali nie sy nk citer sal UNIKL...ape kess?? hehehe...actually n3 kali bukan sbb sy nk puji or kutuk UNIKL tp sy nk bagitaw yg saya berjaya...nk tahu berjaya sebab ape?

jeng...jeng..jeng....hehehe...

p/s : sila klik untuk tumbesaran gajah...tQ..


hah...bace jgn xbaca...hehehe....
actually sy dapat offer dari UNIKL untuk sambung study...
tapi...laen yang sy apply, laen plak yg dapat...
yg nie pilihan kedua laa....waaaa....=(
maybe dia (UNIKL) tengok mase Dip sy amik E-Secreatryship kot....'E' tu la yang wat orang takut nk bagi cos kat sy..=P

at last sy dapat yg ade kaitan ngan  IT..sedangkan yg sebenar sy lebih kepada bisnes...hahahaha..
Bachelor of Business Technology (Hons) in Computer Entrepreneurial Management..hohoho...
dapat kat UNIKL Malaysian Institute of Information Technology (MIIT)


waaaa...nk smbung degree.....tp syg la plak tgl kje...cmne nieeee......kompius tol la...
utk dapatkan kan kepastian, sy tanye la dia punye admission...tanye itu ini..bla..bla..bla..
at last dia jawab jugak..hehehe

p/s : sila klik untuk tumbesaran gajah...tQ..

sy tanye samada layak x dapat loan MARA...dia cakap layak..sbb pointer mase dip tinggi...(tinggi ker?) huhu...
hohoho..konpiusssssssssss....

Rabu, 15 Disember 2010

[Asmara]

jum mendownload citer Asmara......

 ASMARA mengisahkan Zaliya (Faezah Elai) yang terlanjur dengan teman lelakinya, Raziq (Nazim Othman) sehingga mengandungkan anak luar nikah.

Bagi menutup malu, ayah Zaliya, Sahlan meminta Malik membenarkan anaknya, Asmara (Shaz Jazle) mengahwini Zaliya kerana Malik pernah berjanji untuk membalas hutang nyawanya. Malik yang tidak mengetahui tentang kehamilan Zaliya telah meminta Asmara menunaikan janjinya kepada bapa Zaliya. Walaupun keberatan dan mengenali perangai buruk Zaliya yang sekolej dengannya, Asmara terpaksa setuju dan melupakan perasaan hatinya dengan rakan baiknya Melati (Faralyna).

Pada malam pertama perkahwinan, Zaliya telah membongkar rahsianya malah dia juga memberitahu Asmara bahawa mereka hanya perlu berlakon dan akan meneruskan kehidupan masing-masing seperti biasa.
Asmara yang mengetahui cerita sebenar Zaliya merasa tertipu dan marah kerana dijadikan Pak Sanggup oleh bapanya sendiri dek kerana terhutang nyawaZaliya pula tidak puas hati kerana dijodohkan dengan Asmara, sering mencari salah Asmara dan meminta diceraikan. Asmara akur dengan permintaan Zaliya dan akan menceraikannya selepas dia melahirkan anak.

Zaliya terpaksa menangguhkan pembelajarannya di kolej kerana kandungannya semakin membesar. Sahlan bimbang jika rakan-rakan perniagaan akan mengetahui tentang Zaliya telah mengurung Zaliya di rumah. Walaupun tidak mencintai Zaliya, Asmara telah bertindak untuk melindunginya dan berpindah keluar daripada rumah Sahlan.

Asmara telah memikul tanggungjawabnya sebagai seorang suami dan berusaha untuk menjaga keperluan harian Zaliya yang sedang sarat mengandung. Zaliya mula berbaik-baik dengan Asmara dan jarang sekali bergaduh dengannya kerana Zaliya banyak bergantung kepada Asmara.
Raziq pula berasa tidak puas hati kerana Zaliya tidak mengugurkan anaknya dan telah merancang sesuatu.  nk thu selanjtnya? layan la link kt bawah nie..hehehe...jum mdload!


Episod 1

Episod 2

Episod 3

Episod 4

Episod 5

Episod 6

Episod 7

Episod 8

Episod 9

Episod 10

Episod 11

Episod 12

Episod 13 (Last)


[Chinta]

hohoho..i like drama Chinta...(but not Fasha Sandha Okeyh)...so,kt cni sy nak share drama tu dgn korang2 yg suka citer nie jgk...hehe..sy dapat dari Cinta Hatiku Sampai Ke Syurga ....thnx bang! jum mendload....

Drama Chinta berkisar pergolakan hidup dan percintaan seorang gadis jelita yang terjebak dalam kancah pelacuran.


Chinta satu nama kepada gadis cantik yang tidak asing di kalangan elit yang mengunjungi syurga terlarang. Cantik, anggun, peramah dan bijak. Chinta tahu menggunakan aura tarikan dan kelebihan dirinyanya untuk memikat ramai lelaki yang hanya mahukan tubuhnya. Namun, Chinta tidak akan membiarkan dirinya menjadi milik hakiki pada sesiapa kerana dia tidak suka terikat. Sesiapa jua boleh memilikinya sekiranya mampu, tetapi hanya buat seketika.


Chinta nekad untuk mengharungi hidup sendirian sebagai kupukupu malam walaupun hatinya sangat bencikan kaum lelaki yang menjadikan nasib dirinya begini. Jadi tidak hairanlah, selama ini hatinya tidak pernah terbuka kerana dia tidak pernah percayakan pada perasaan cinta.


Tapi semua itu hilang apabila dia bertemu Amar, seorang bodyguard kepada seorang pelanggan tetap Chinta. Amar dirasakan tidak sama seperti lelaki yang pernah ditemuinya dan tanpa disedari, Chinta mula menyayangi jejaka yang begitu menghormati dirinya walaupun dirinya tidak semulia perempuan lain. Malangnya, Amar ditimpa kemalangan dan meninggal dunia ketika dalam perjalanan ke majlis pernikahan mereka.


Setahun Chinta mengurungkan dirinya kerana belum bersedia untuk menghadapi dunia yang telah merampas cinta miliknya. Chinta kembali bagaikan menjadi puteri dari kayangan yang menghiasi mimpi indah jutawan hidung belang tetapi dia bersumpah untuk tidak lagi membiarkan dirinya mengharungi kesakitan diharungi setelah kehilangan Amar.


Suatu hari, Chinta terpaksa mendapatkan khidmat peguam syariah bila dia ditangkap khalwat. Alangkah terkejutnya apabila pertamakali bertemu Rasul Iman, peguam belanya yang seiras wajah Amar. Cuma bezanya Rasul Iman bersongkok dan lebih kepada keagamaan. Chinta nekad, dia harus memiliki Rasul Iman yang dianggapnya sebagai peluang kedua untuk dirinya mengecapi kebahagiaan sebagai seorang isteri yang halal. Nak tahu lagi,tgk la sendiri link kat bawah nie....hahaha



Episod 01 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 02 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 03 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 04 ----> Link 1, Link 2, Link 3

Episod 05 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 06 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 07 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 08 ----> Link 1, Link 2, Link 3

Episod 09 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 10 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 11 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 12 ----> Link 1, Link 2, Link 3

Episod 13 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 14 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 15 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 16 ----> Link 1, Link 2, Link 3

Episod 17 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 18 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 19 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 20 ----> Link 1, Link 2, Link 3

Episod 21 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 22 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 23 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 24 ----> Link 1, Link 2, Link 3

Episod 25 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 26 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 27 ----> Link 1, Link 2, Link 3
Episod 28 ----> Link 1, Link 2, Link 3

selamat mendownload......=)



~Chinta Chandury...hohoho...~


Selasa, 14 Disember 2010

[Wali Band]

...hohoho....
cam xcayer jea dgr Wali Band nk mai cni...kat Kelantan plak tu....(mimpi ke)
bagussss bangetttt...hehe
i'm the 1 who fanatik kat wali band.....
persembahan tu akan diadakan pada 31 Disember 2010..(malam tahun baru)...

Konsert tu bermula jam 08.30 malam 
kat stadium Sultan Muhammad ke-iv....
besh..besh....tiket2 dah mula jual dh..haish....nk kna bli neh....huhuhu..


harga2 tiket tu kalo xclap la...(klu abg tu xslh bgtaw la) 
Dewasa RM 20.00...
kanak2 RM 7.00....
so jom la rmai2 memeriahkan lagi konsert tu...hehehe...
jumpa disana....=P


Isnin, 13 Disember 2010

[Cinta Hati Sampai Syurga]

sy sangat2 rindukan cinta hati sampai syurga sy...

...sumpah....

cinta hati yang sy maksudkan adalah kedua parents sy..

...Encik Nik Azahar Nik Yusoff dan Puan Hayati Muhammad Hasan...

...sumpah sayang sampai syurga....

kerana mereka sy hidup di dunia nie..

kerana mereka sy diberi sepenuh kasih sayang dan pelajaran yg cukup...

kerana mereka sy menjadi org yg berguna...(InsyaAllah,Amin....)

~I Love U Moreeeee....~


[Beybear]

I luv my beybear…why I call his (ak kasik dia jantina sdri) name BEYBEAR?
Sbb ‘dia’ adalah anugerah (cheewaahh) dari insan yg special dlm idup ak mase besday tahun lepas (ke-20)…

Kehadiran bebear dlm idup ak mmg xdsangka2…excited giler mase dapat ‘dia’…my special person cakap pasni ak dah xyah nk tingat kat dia bile nk tido coz bebear nie dpt tmankan ak mlm2..leh pluk2 lagi….besh….hehehe


Ak sayang dia…tiap ari msti ‘dia’ tdo tepi ak..(mmg xsah kalo xtdo tanpa ‘dia’)…tapi klo ak gaduh nga tuan asal bebear tuh (my Encik Kekasih) ak simpan je ‘dia’ atas almari…(cian dia kan...)….xsanggup nk pluk sbb hati tgh panas dgn my encik kekasih…

sO, gaduh nga encik kekasih same la gaduh nga ‘dia’…hehehe..
Dushh..walau ape pom, bebear adlh barang peribadi yg paling ak sayang taw! (thanks a lot encik kekasih!)….umo ‘dia’ skang dah stahun lebih…24 Mac 2011 nie masuk 2 tahun..hek4…


~Luv u mUch More~

[Stress]

i mish my dear mum rite now...huk3..
damn..
stress tol ai nie...rasa cam nak pergi jauh jea..
....tinggalkan rasa nie...tinggalkan situasi nie...
plizzz...help me...i need some1 rite now...some1 dat really2 undrstand me..
..sy stress dgn kje..stress dgn my encik kekasih...dia marah2 sy tanpa sebab..xptut kan? huk4

camne ek nk wt tuk ilangkan stress nie?
fb?
tweet?
formspring?
or wat???
sumernye burim.....

kan besh kalo leh pegi jln2 kt tepi pantai...
sambil mkn eskrim...
smbil tgk glagat org2...LOL!
rindunye nk jln2 tepi pntai nga encik kekasih...besh2...
sambil2 dgr suara ombak...tenanganyee...
.....mengarut jea lebih....heeee...=P
k la..dh mlas nk tulis pnjang2...daa....

_@-@_

Sabtu, 11 Disember 2010

[Cuti Cuti Sibling]

11 Disember 2010....sempena ari cuti nie (weekend) jenjalan nga adik2...bwk dorang makan2 kat Nasi Ulam kat Kg Kraftangan...dekat jea nga umah sewa..





yummy....budu itu mesti! haha



sambil2 tu masih tetap berposing....hehe...nie antaranya dari gambor yg disnap td..(nk upload sumer xlarat,byk sgt).....





...chumelll...

kami yg cun....(pasan)





tagging..tagging...superb!








saye sayang adik2 saya 
- Nik Amirah Hamiza
- Nik Amirah Amalina

Jumaat, 10 Disember 2010

[Award]

dapat 1 award dari Sofia...thnx dear! first award...hehehe....tp btol kew award yg nie? kew i yg tersalah? oOoppsSss!!! hehe...

Rabu, 8 Disember 2010

[Jealousy]

jeles itu bagus...dats rite...! tapi xbgus...perasaan tu buat ak xkeruan...aahhh..tension!! sayang punye pasal la buat ak rasa camtu...sumer org ade prasaan camtu...

n3 kali nie ak nk citer sal perasaan tu yg ak sendiri yg rasa...jeles sgt2....sblm nie xprnh lg ak rasa sejeles itu..rasa tergugat pom ade..ye la berkaitan org yg kita syg sgt2 (iklas nie)..sbelm nie xde la rase jeles camni..tp kali nie laen dari yg laen..Ya Allah..berikanlah ak kekuatan...ak xnak pk bukan2 sal dia...xnak!!!!

jeles bila tgk org yg kita syg rapat nga pempuan laen..walhal kwn biase jea..jeles bila tgk org yg kita syg ade org amik berat...padahal kita pom ade kwn berlainan jantina...tp kita tahu kita xkan lebih dari kawan biasa...tergugat..tergugat..dan tergugat..

tolonglah.......ak xnak pk bukan2...xnak tuduh bukan2...ak tahu dia syg ak...he's mine....only mine....waaahhh!

for my dearest encik kekasih...i luv u much more dear....only u.....bkn niat nk pk bukan2 tapi u noe la...i syg u banyok2 okes! i xnk org laen ganggu kita...no way!....=P

[Cheng Ho Expo]

expo cheng ho 2010 yang bermula pada 21-26 November 2010..bertempat di Stadium Sultan Muhammad ke iv di Kota Bharu...sO happening...lebih dari 400 gerai jualan (xpasti..betul ker?) dari China dan tempatan..macam2 gerai jualan ade kt cni..nseb baek xde jual org jea..hekhek..


nie adik ak yg ke-3...baru form 4...tinggi yg melampau-lampau..lebih tgi dari kakaknye yg pendek ini..hahaha..

cti skolah tahun nie byk menghabiskan masa kat tempat ak..so ak bwk la dia kt cni....=)





wif my adik...amalina








 
my kzen..anis





Lady's Nite kat Kelantan Trade Centre (KTC)....Lady's only okes! no man...haha
tapi malam tu tersangat2 happening coz terhibur nga persembehan dari gadis2 comey lotey..cun melecun dari Mongolia....heheee







my encik kekasih....time nie g nga dia...tp pastu gaduh..disebabkan ak lari mse dia nk amik gmbar...(sorie k dear..ayg xsngaja...)...huk3


[Jeram Linang....]

20112010...ak nga mybf bawak adik ak amalina n my kazen Anis serta seorang sahabat pegi picnic dkt Jeram Linang...bangun seawal pagi tp yg frust cuaca mendung coz mlm tu ujan xbrenti...tp tu sumer x mematahkan semangat berkobar2 kami...hehehe..bertolak jam 10.00 pagi...dgn persiapan yg lengkap...
tp happening sgt mse tuh....walaupom paras air naek smpai nak tenggelam dibuatnya, kepuasan tetap terasa...bie...nk g lagi!!!



besh...

Rabu, 1 Disember 2010

[Tag]

 
erm...kena tag kat fatyn...so...kena jawab la soklan2 cepumas dari die...hehehe

Soalan pertama:)
Adakah anda rasa anda hot?
 -maybe kot...sbb my bf always say that..hahaha

Soalan kedua:)
Upload wallpaper yang anda guna:
-Cari sendiri la yer...yang nie hk privacy sy..haha

Soalan ketiga:)
Ceritakan tentang wallpaper tersebut: 
-menceritakan tentang perjalanan idup seorang awek cun melecun mcm sy..hak3

Soalan keempat:)
Bila kali terakhir makan pizza?
-dah lame dah...bulan lepas kot...nga my bf...disebabkan nk sgt try pizza cheese yg bru tu, ktorang sgup tgu wlaupom kdai dh nk tutup...then take away mkn ats keta...hehe

Soalan kelima:)
Lagu paling latest anda dengar:)
-eeeniiee meeniiee..org len dh lame dgr kot..tp sy bru dgr..agak ketinggalan..=p

Soalan keenam:)
Apa yg anda buat selain menyelesaikan tag ini?
-sy kat opis sbenarnye nie...xde org kt opis,so sy curik2 jwb soklan nie smbil2 layan facebook...=D

Soalan ketujuh:)
Selain nama sendiri anda dipanggil dengan nama apa?
-mne bleh gtaw..secret recipe sumer tuh.....=)

Soalan kelapan:)
Tag lagi lapan orang:

-xcukup 8..hahaha

Soalan kesembilan:)
Siapakah orang no 1 pada anda?
-kawan sepermainan mase 1 skul dlu.....=)

Katakan sesuatu kepada orang no 5:
-I Luv u much more....hakhak

No 3 ada hubungan dengan sapa?
-dengan tuan punye blog neh...dia ada hubungan nga fmily dia n kwn2 die...

Bagaimana pula dengan no 4?
-org no 4 nie knal lam fs,pstu mlarat ke fb..then try2 lam blog...ak xsuka blog...tp ak try..hakhak

Pesanan kepada orang no 6:
-xde pesanan sbb xde org no 6..hikhik

Adakah no 7 dan 8 ada persamaan?
-a'ah sama la sebab dua2 tu xde tuan.....=p

Soalan kesepuluh:)
Beritahu 5 perkara yg anda tahu pasal org yg mentag anda:
-chumelll..
-shy shy cat...hakhak
-cita2 dia nk jadi korea...sbb muka dh macam org korea...
-suka ber 'mukabuku'...twit n blog...
-tinggi n kurus....
btol x fatyn? hehehe

Soalan kesebelas:
Ape perasaan anda wat tag ni?
-xde prasaan....sbb sy jnis org yg mmg xde prasaan...haha

Soalan keduabelas
Gay/less?
- soklan pe nie....ke org yg mentag camni? kan dh kantoi...sape suh tanye...hahahaha

Ahad, 28 November 2010

Selasa, 2 November 2010

Gomo Kelate Gomo


Tahniah buat Player Kelate kito coz Juara Piala Malaysia tahun nie....amat membanggakan....













setelah berpuluh tahun tunggu saat nie,akhirnya masa yg tdgu pom tibe...tahniah..tahniah...tahniah buat pemain klate dan penyokong klate serta semua rakyat klate....tahun 2010 kira tahun bersejarah la...proud to be kelantanees..hehehe

antara penyokong setia...



 ramai tul penyokong...stadium yg dipenuhi lautan merah..GOMO KELATE GOMO...hehe

actually ak minat nga sumer player...tp xpaham nape rmai gurl yg minat kat mamat encem nie...kerana keheseman dia ker kerana ketangkasan dia as a goal keeper? ....hehe

khairul fahmi...

uih..rmai tol minat mamat nie..sampaikan adik2 ak pom minat...actually ak pom minat tp oleh kerana terlalu rmai yang minat..Cancel la...xjd nk fanatik...hehe..ape2 pom abam botak yg sorang nie tetap dihati..hak6...




erm...smalam (01/11/2010) balik jea dari keje, yg tersayang kol..dia cakap player klate ade kt KTC...excited..excited nk tgk...tgu2 die mai amik, kena marah..sedihnyeee....tp xpe, die pujuk ak bwk g KTC..hehehe..besh2...thnx lalink....

nie gambor2 kat mse g sambut kepulangan Red Warrior kt KTC....



dipaksa jadi model nie taw!


nie la warrior sejatiku..haha

tahniah..tahniah...


Ahad, 31 Oktober 2010

Apabila bahasa kelantan diKLkan

erm...yang nie aku dapat (copy) dari salah sorang member kpd member dalam facebook...baco sapa abis ni.baru demo pehe..buleh tehe nk suko selok..kawe guling bating do-de-do-de baco..hahaha..
 




Kantoi 1
Gu kawe kijo hotel,dio sepatutnyo anta guest pegi airpot tapi huje pulok,dio tunggu la sapa uje berenti baru dio oyak ko guest, kawe denga dio oyak gini"mari kita pergi encik,hujan sudah SERIK ni"




Kantoi 2
Dulu,mase kat belaja kat kolej,kelas komputer,kawe aja gu kawe pasal komputer,doh dio slow nok teke tikuh tu,kawe kato la gini"Ming,tunggu gapo lagi nyo, PENYEK la mouse tu" .Gu kawe pun kato,oloh,kapong molek bahaso mung,mujur mu tok oyak JIREK…






Kantoi 3
Kawan abg ipar aku kantoi ketika dinner di hotel, biasalah kan waiter akan refill air sejuk dalam gelas tu kan..
dia kata lebih kurang macam ni semasa waiter itu sedang menuang air kedalam gelasnya..
"adik, dah banyak air tu, PADAM, PADAM.."
dengan muka yang selamba dan serius..




Kantoi 4
kwn aku... dia nak bayar harge pulut lepa kat cafe....dia sebu
“pulut LEMPA satu”...
sepatutnya pulut panggang




Kantoi 5
 cikgu : ada berapa jenis KUTUB kat bumimurid : dua, cikgucikgu : nama dua jenis kutub tersebutmurid : KUTUB AYAM dan KUTUB DAGING
(khutub @ kerutuk)




Kantoi 6 
cikgu: kenapa baju sekolah awak ade bintik2 hitam?murid: Baju saya kena PERTIK SAWA cikgu.






Kantoi 7
 ni cito aku pulok....maso mulo2 masuk kolej...gi cafe beli air dale gelas plastik mcam kat psar malam tu..pahtu maso nok bayar tuh..."kak, ada TUDUNG tak?" sambil tgn tunjuk kat atah gelas tuh....kakak tuh mulo2 tok pehe....doh aku duk tunjuk atah gelah tu dia pun kata..."ooo....penutup"....dgn muko selamba..."a ah penutup"....malu weh....hehehehe






Kantoi 8
 kwn aku citer cara2 masak kerutup..
”mula2 panaskan minyak...masukkan bhn kisar...tumis hingga naik bau...kemudian masukkan AWAS.....”




Kantoi 9
 “saya tinggal bersama ayah, ibu, adik dan kakak. rumah saya berdekatan dengan rumah nenek. kadang-kadang rumah saya BERKUBANG.....”






Kantoi 10 
Aku pernah dengar statement ni kat bank...
“hutang encik yang perlu bayar ialah dua ribu tiga ratus lima puluh ringgit point SAMAS.....
yg ak nk sukonyo ore wak oyak tu ore cino......




Kantoi 11
 kemarin dulu anak aku muntah atas katil, abih aa kena dkt cadar ngan toto..smlm kitaorg tengah masukkan toto ngn cadar dlm mesin basuh..pah, aku oyak gini dkt hubby aku .." bang, lupa la nak ambik SAMPUL BANTAL sama.."
laki aku bantai gelak..ingatkan surat je ada sampul..bantal pun ada gak ke?







Kantoi 12

 peristiwa kat bandar jengka...member kelantan aku gak.....'BANG MINTAK SUPIK SATU'.....wakakaka.....bercakap luar tuh...





Kantoi 13

 masa aku study kat UM sewa umah kat bangsar...
ada housemate budak kedah nak pinjam motor...dia tanya mana kunci motor aku...
dengan macho nya aku jawab...'kunci motor ada dalam SORAK meja aku tu..'
hahahahha





Kantoi 14
 masa di U mulo, ado member aku ni buleh awek bdk Johor.. mmg sokmo berigak ayat kelate time dia berkecek luar ngan awek dia tuh.. contoh paling kelakar aku igt lg masa tu dia tgh bergayut tanya khabar awek dia yg demam..
"Ayang.. camne dah "sial" ke belum demam ayang tu?" pastuh lagi.. "sori la abang x sempat call ayang, abang tidor strik (straight) td"





Kantoi 15 
member citer takdih......
si A nampak ular lalu menjerit...." ular.....ular.....katak.....katak..."....





Kantoi 16 
ade sorang awek kelate ni kije receptionist kat hotel kawan aku kije...aritu hotel xdak api,blackout, so guest kol la hotel ,dia yg cakap
guest : " nape takde api ni"awek : " maaf cik,black out.api berJENTAP"






Kantoi 17
Dalam sebuah komuter...
“abang boleh ALIH sikit tak? Saya nk duduk ETEP.”






Kantoi 18 
Ada org luar tu dia mari jalan kampung...org kmpung tu tau doh dia orng luar..
Ore luar tu g jale umoh woris dia..woris jauh2..jadi anak tuan umoh tu nak kecek luar jugak la..
Org Luar : ' mak ada tak? 'Anak Tuan Umah : " takdi mak ada duk tanah .. dia cakap nak gi tembak, nk g beli lauk..... "
[standard org2 kg kat kelantan..waktu2 tengahari, kalau nak beli ikan, mereka akan tunggu penjual ikan datang ngn motor kat tembak (tepi jalan ) ]





Kantoi 19 

haha..aku ado kisoh saen aku dio nak beli kuih d bazar ramadhan ari tu...die beli kuih rm2 gune duet rm5 pahtu mok cik kedai tu wi balik rm 2..so dio ni oyak ar,
"mok cik cucur lagi xcukup seringgit.." mok cik ni pon oyak ar.."cucur xde dek, kalo nak kat kedai sebelah ade".




Kantoi 20 
aku tringat pok sdaro aku maso gi kijo s'pore dulu
sebelum tu dia gi jale2 di johor dulu...dia skali nga saing2 dia 3 oghegi lah beli air....pah tu dia tanyo mokcik tu...
"kak..... PLETIM adaa ?
kakok tu ngango sapa.......saing2 dia pecoh perut dengar " PLETIM"






Kantoi 21 
tringat ado soghe saing crito maso dio baru pindoh singapore...maso tu dio skoloh rendoh lagi...ado sari tu mok dio suruh gi keda beli bare...
saing : toke...kakah sup ada?
toke : hah?? kasut? kasut tak ada...itu terompah ada la...
saing : bukannn...kakah sup la...ada ke?
toke : aiya...saya sudah cakap kasut tak ada...terompah saja ada...
saing : (balik rumoh gi tanyo mok dio kelik) ma...cino tu duk royak kasut kasut tropoh...royak nok kakah sup...duk tawar tropoh dio...
mok saing : ma tok ingak nok royak sini oghe panggel repoh sup (rempah sup)...
saing : pade pong cino tu tok pehe...






Kantoi 22 
aritu mak mentua saya ikot balik kedah. time maghrib, suami n abah saya nak pegi surau.mak mentua saya gi tanya kat abah saya
"ustaz nok gi balasoh doh ko?"terkejut abah saya . "taklah mek, nak pegi belasah sape pulak ni?"




Kantoi 23 
membe saya cikgu,jenis pekat gler kelate tp ngajar di kL...budok2 biaso laa gege dale kelas..pastu dok tubik masuk tubik masuk..pastu dio jadi nk maroh gilo...nak marah ko budok2 tu. Dia oyak :
"awak ni kalau bising skali lagi..saya akan suruh awak TUBIK!!!"bdak2 KL hok dengar terpinga-pinga.."apa dia TUBIK cikgu?"




Kantoi 24 
 budak kelate:- mu gi beli timun cino kejap...budak johor:- nk berapa?.....budak kelate: (ngan muka confiden) mu beli daley 4-5 butir jadi ah...
pastuh budak johor tuh pegi kedai nak cari timun cina... selang beberapa minit kemudian...
budak johor: aku cari banyak kedai dah.. takde pun orang jual timun cina... apek buah tuh siap marah aku lagi.. dia kata dia tak pernah pun dengar timun cina, timun india, timun melayu....
masa tuh kitorang dah keras2 ketawa...... lepas explain kat dia yang timun cina tuh tembikai.. ngan dia2 pun ketawa besar.....




Kantoi 25 
Sepupu aku hok duk johor balik cuti kat kg aku..pah tu gak adik aku nk tido laa skali depan tv dgn spupu johor aku tu..pah tu byk nyamuk..dio pun oyat gini..
"BANYAKNYE NYAMUK...BERBEROM-BEROM (bunyi nyamuk)...hahahaha..




Kantoi 26
 Ado promoter gas mari umah aku..nk jual kepala gas untuk keselamatan gas gapo xtahu...mok aku hok interested nk beli..
pah mok aku ty laa..nk guno lagu mano ni..dio pun jawab..."mcm ni mak cik...kepala ni bawah ni mak cik CONCOS kat tong gas ni....






Kantoi 27
 Ore kg aku duk KL, jenis tok beso kecek luar...dia ada duit besar nok g tukar keda...nok oyak guano ni nok tukar duit ni...dio kecek luar jugak...
“bang, nak tukar duit HALUS ada ?...”






Kantoi 28
dj radio: assalamualaikumpendengar: wa'salam...dj radio: bagai mana keadaan cuaca di Jeli skg?pendengar: hujan berek-berek.....




Kantoi 29 
ada anak buah kawe jate sore bdk KL.. umur 6 thn..comey kakloh jugok la... bila balik kg, budok2 tino pakat2 kerumun anok buah kawe tu,,serupo ore ulu tok rajin jupo manusio..
"Eiii... comANnye... geraNnye.... nama awak sape.... tembaNnye pipi... rasa mcm nak KENGKAF jerrrr.."






Kantoi 30 
didi gi kl umah abg dia...abg dia suruh gi kedai beli gayung...so dia pon gi kedai..smpai kedai dia tanya tokey...
"BANG, ADA JUAL CETONG TAK?"...






Kantoi 31
ina baru balik dari shopping...rosnah tegur ina "WAH INA BARU BALIK? BALIK DARI MANA? BANYAK NYA JABIR KAT TANGAN TU”....






Kantoi 32
 ada sore staf puam opis kawe, sebab dia hok paling janguk bos kawe suh dia entertain pelawat dr KL time acara makan2, ada buoh duye..
bila pelawat tu oyak, best2 durian sini, lemak.. dio jawab..
"memanglah durian sini best2, tp sy tak boleh makan byk sangat coz cepat lugal"..




Kantoi 33 
mak aku cikgu, dulu dia sokmo wat kelik buku latihan bdk2 check dumoh..
ado sekali tuh, selok dia suko.. dio tunjuk tuh so family ngilai.. ado student tuh wat ayat..
"Itik sedang menyudu air cha.. "






Kantoi 34
 Aku sedang melayan anak kawan aku bermain ditaman permainan..tetiba aku cemas sebab budak2 itu telah buat lari pecut 100 meter..
dengan pantas aku menjerit...
"Naqib...jangan lari laju2...nanti REBAS!!"
Nasib baik aku sorg je masa tu..tp aku tetap gelak sorg diri...suker selok...






Kantoi 35 
pengalaman aku, ado ore luar mai umoh tuk aku..lepas make tghari, tuk aku wi bantal ko ore tu sambil oyak gini:
" guling-guling la dulu mek... lambat lagi nok gi keda"....
terpinga2 ore tuh... mujo x guling sungguh.. kalu dok gak, pah tanoh la wehh.. rumoh tuk aku tu tinggi.





Kantoi 36
aku selalunya kantoi tang kunci kereta....
dah terbiasa sebut..."suis keta"
ada sekali tu, aku suruh lab assistant aku gi beli barang, aku ckp ngan dia
"ambik la suis keta aku tu...bwk keta aku jer"
dia ngan muka cuak tgk aku..."napa? keta takleh start ke?"
aku jwb balik..."ye la, kalau tak ambik suis keta tu...camana ko nak start keta aku lak?"
lagi dia heran...
pastu...baru aku tersedar.....that's kunci kereta.....
bukan suis keta





Kantoi 37
maso saing kawe mari KL...sek2 rumoh kawe nak masok tengahhari pahtu suruh la dia gi kedai beli ikan ...
saing aku : Bang ikan AYA ada?Tokey : Ikan AYA?....ikan apa tu dik?...xde jual laSaing Aku : Ala Bang tu ada la ikan AYA tu...(sambil tunjuk)Tokey : oooo ni ikan tongkol la dik...
balik rumah dia bercerita gege 1 rumah dok suko ko dio..





Kantoi 38 

teringat maso kawe ngaji k.l mulo,nk g beli sabun basuh.. "kak sabun SETOKOL"






Kantoi 39 
Ambo sediri pun penah kena dulu, gini..
masa kursus BTN, member dorm sebelah bising, selamba je ambo tepik,
"weiii, diamla, BOSANL
heheheh..member kelate pecoh perut suko..lorat kelantan, istilah Bosan ni ada dua maksud






Kantoi 40 
so lagi, ambo tengok budok2 dok gayut di taman permainan di Putrajaya,
ambo tepikla larang takut jatuh :
" weiii, jangan bergayut kat situ, nanti jatuh, dapat FAEDAH (BULEH PEKDOH)
member aku terguling reboh suko




Kantoi Tahap Dewa


Jusuh dari kelantan, baru datang KL, duk umah sewa kawan2 dia, suatu hari dia ikut kawan dia g disko, semua kwan2 dia mabuk. Dia ckap kat kawan dia :
"berat-berat korang semua nih.....dah-dah la tuh....jom KELIK...

Iklan Penaja

MiyapiQ LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...