Iklan Penaja

Selasa, 28 Jun 2011

sahabat selamanya

sahabat sejati sukar dicari..
sahabat sejati yg sanggup berkorban untuk sahabat baiknya.
sahabat sejati yg sentiasa ada dikala susah dan senang..
sahabat sejati sentiasa disisi di saat memerlukan..
sahabat sejati akan kekal selamanya..

terlalu banyak kisah suka duka ak bersama insan bergelar sahabat..
yg tetap akan utuh dalam lipatan kamus hidupku..
bukan senang untuk mencari insan yang layak bergelas sahabat..
kebanyakan yg dijumpai hanyalah kawan ketika senang..
kawan makan kawan..

terlalu banyak kenangan pahit bersama kawan dan sahabat yang xmungkin ak lupakan sepanjang hidup..
what goes around, comes around.
ak pegang prinsip tu.
hidup umpama roda. xslamanya kita diatas.
Alhamdulillah ak menjalani hidup seperti biasa walaupun ak pernah dikutuk, dikeji oleh kawan baik sendri.
slepas persengketaan antara kita, ak dengar hidup kau xtentu arah.
terumbang ambing..

btul la orang kata, Allah bayar cash stiap perkara yg kita lakukan..
Nauzubillah..mintak jauh sumer tu..
ak bukan mendoakan keburukan untukmu
tapi ak sedar, Allah sentiasa ada bersama orang yg benar.

ak kini bahagia bersama orang2 yg ak sayang..
wlaupom kadang2 ak rindukan kemesraan bersama sahabat2..
rindu nk hangout, lepak2 sama2..
rindu nak bergumbira bersama2,
kongsi cerita suka duka..
tapi ak sedar semua itu xkan kembali lagi..
ak hanya mendoakan kebahagian kauorang sumer..

Dua tiga kapal berlayar di samudra
Ayo sahabatku kita bergembira
Bermain bernyanyi bersama
Menikmati indahnya dunia

Karena sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya setia

Berakit-rakit kita ke hulu
Berenang-renang kita ketepian
Kita berbeda untuk saling mengisi
Segala kekurangan kita

Mencari sahabat untuk selamanya
Atasi semua perbedaan
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya
Selama-lamanya setia

Sahabat untuk selamanya
Berbagi dan saling menjaga
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya
Selama-lamanya setia

p/s : dedicated diz song to all my 'sahabat'. Luv u all so much.





.


hepi besday ke 45 my sweetheart..

salam peeps!
today is her birthday.
my important person in my life.
happy birthday ke 45 kepada my sweetheart.
chenta hati sy.
my ummi..
i love u so much.



selamat hari lahir ke 45 buat ummi tersayang Hayati Muhammad Hasan..
semoga ummi dipanjangkan umur, sentiasa dirahmati,
 sentiasa diberkati dan sentiasa diberikan kesihatan yang baik oleh Allah s.w.t. thanx 4 everything..
I love u so much..
mmuuuaaahhh!! ♥


Day 3 ~ Cameron Highlands Tour

Day 3. 18.06.2011.
Cameron Highlands Tour.
last day kat Cameron..
xtvt bebas sebelum bertolak balik.
fisrt xtvt melawat kawasan MARDI..
sumer benda ade kat cni.
juz jalan2..





after dat, balik kemas barang kat apartment.
lebih kurang kul 12 kot..bertolak balik.
sebelum tu singgah sopim mopim kat Kea Farm.
syurga beli belah..hahaha





erm..dlm kepala byk benda nak beli bawak balik.
sampaikan xtahu nak beli ape.
t-shirt dah beli utk yg trsayang.
bantal stoberi pom dah beli utk adik.
keychain benda wajib pom dah beli.
then kat Kea Farm juz beli stoberi, jagung, sayur, jambu jeruk n macam2 lagi la.
kelabu mata nak pilih. hahaha
tapi terlupa nak beli bunga.
haish. ruginya.


xpe la, ade rezeki next time blh datang balik.
xjauh sangat pom dgn umah gua musang.
hahahaha...


**bye2 Cameron Highlands. See u next time!**

photo : kidnap from fb pian n GG..thanx!

Sabtu, 25 Jun 2011

Day 2 ~ Misi mendaki Gunung Irau, Brinchang Cameron Highlands



hari kedua. 17.06.2011. lokasi di Apartment Desa Anthurium di Brinchang Cameron Highlands.
bangun seawal jam 6.30 pagi. kesejukan hingga tulang hitam. trasa diri seperti berada di Melbourne! haha
sejuk sangat. tapi smalam ak xdapat tido lena. ak tengok orang laen bez je tido smpai berdengkur. ak sorang je xdapat tido. abis gaya dah tp xlena jugak. maybe coz tukar tempat tido kot.


pagi tu terasa keindahan pagi di Cameron. sungguh sejuk dan indah.
pas makan nasi lemak pagi tu,
xpdc terus bermula dengan bacaan  bismillah..
brdebar2 rasanya.
lama xmendaki. last mendaki pom kat Gunung Stong.
 i think since 2006. about 5 years ago. masa form 5.


first naik dengan transport sampai puncak.
untuk makluman, Gunung Irau nie je satu2 gunung di Malaysia yg blh naik ke puncak dengan transport.
 (the guide tell me okeyh!)
tapi jalan ke puncak xyah citer la.
gunung ganang.
jalan tar ok jea..
tapi jalan sempit. kalu berselisih dgn transport laen memang kecut perut la..

cuaca cerah. burung2 berkicau.
dengan berbekalkan 1.5 air dan 3 buku roti, xpdc dimulakan.
mula2 mndaki naik trek tangga biasa jea.
tengok cam senang. tapi licin weh.
kalo xclap trek nie dibina untuk citer Puteri Gunung Ledang.
btol ke x ak xthu. tah2 ak salah dengar. haha
tp citer tu shoot kat cni memang betul.

diz is Mossey Forest. lawa sangat.
rasa cam dalam citr fairytale gtu.
kiri kanan depan belakan atas bawah penuh dengan lumut.
kehijauan. cantik ciptaan Allah ni.
xpdc yg sangat mencabar.
i think lebih 5 kali naik turun bukit yg tinggi (over 90 darjah. u think it.)
tinggi giler.
daki gunung juz berpaut pada akar2 pokok jea.
gerun sangat.
kena lebih hati2 sebab berpijak bukan atas tanah tapi atas lapisan lumut yang beratus2 tahun dahulu.
tersilap pijak boleh teratuh sampai paras paha,
masa nie xpayah pikir nak aga kebrsihan la..
memang sumer akan kotor melainkan yg pro..hahaha
sbb tu the guide dah pesan awal2 suh pkai baju n kasut yg dah xsayang
coz mmang kena buang la sumer tu.
sayang btol la dkat kasut baru ak tu.
baru jea pkai skali masa maen badminton.
hukhuk

about 3 hour i think ktorang sampai satu puncak yg diberi nama baby Irau.
ak n geng xsempat nk follow naek sampai puncak Irau sebab masa tu dah lewat.
takut xsempat nak patah balik base.

tapi ak bersyukur walaupom xberjaya smpai puncak Irau,
at least beraya sampai puncak baby Irau.
bukan senang nak sampai ctu yea.
terlalu banyak dugaan dan cabaran.
alhamdulillah cuaca cerah dan x hujan ari tu.
kalo hujan, mau beku la kat atas tu..
cjuk giler.



masa turun ke base, kami antara yg trawal sampai..
sementara tgu yg laen smpai,
sempat lagi smbang2 dgn yg laen,.
cuaca petang tu kabus yg sangat tebal.
i think masa tu jam 4.30 ptang tp cam waktu pagi.
cjuk giler.
so, xtvt untuk tgk matahari terbnam x ksampaian..
camn nk tgk matahari klo dah kabus tbal.
huhuhu..

lebih kuarng kul 6.30 ptang  kami balik ke Apartment Desa Anthurium.

*xtvt malam : ronda2 pasar malam. hehehehe..*

**..for more information pliz visit http://www.ogkl.com.my/infoGUNUNG/infoIrau.htm ...***

Day 1 ~ Menjejak Rafflesia

hari pertama. khamis. 16.06.2011.
Kelab Sukan dan Kebajikan PKINK ada buat program Menjejak Rafflesia dan Mendaki Gunung Irau, Brinchang, Cameron Highlands selama 3 hari 2 malam..
seawal jam 6.00 pagi aku dah tercongok kat depan opis. selesai smayang subuh,terus bergrak ke opis. bangun pagi sangat2 ari tu. gara-gara takut kena tinggal. hahaha
actually diz is first day tuk misi menjejak rafflesia and mendaki gunung kat Cameron Highlands. excited sket. haha..


lebih kurang kul 8.00 pagi baru van kitorang brtolak. hampeh. lewat la plak gara2 banjir.
ak nie punya la mengantuk pagi2 lagi dah tercongok dpan opis. hahaha
alhamdulillah kami selamat sampai di sana..


cabaran kesana trsangat hebat. laluan kampung yang agak sempit dan berbukit2. kcut perut jugak la,
misi menjejak Rafflesia brmula di sebuah perkampungan orang asli (kini dikenali orang asal).
kalau x clap ak, kampung tu nama Pos Hendrop dkat Jajahan Kecil Lojing, Gua Musang.


sampai kat sana, ktorang terus pergi beramah mesra dengan penduduk orang asli..
juz bagi nasi yg kitorang xsempat makan..
tetibe je dorang tanya camni..

"baju mana bau?" (sambil tunjuk2 baju dia)

mula2 ak xpaham.
aish. ape la yg m.cik nie tanya.
then pastu baru la ak pasan.
dia tnya baju.
alaa..lupa la..
klu thu nk dtg perkampungan org asli, dh lama ak bwk baju2 yg xpakai.
bleh je sdkah kat dorang..
erm..rugi2..

seperti yang dimaklumkan, kawasan Lojing mempunyai banyak tempat yg boleh kita tengok bunga Rafflesia secara dekat dan sepanjang tahun jika bernasib baik.
alhamdulillah misi kami ari tu berjalan lancar.
walaupom bunga rafflesia tu xsemekar mana, at least dapat gak tengok bunga tu.
tercapai gak misi yang xsampai setengah jam tu. hehehe..

Isnin, 20 Jun 2011

wedding cikwa

03-05 jun. mood kawen. huahuahua.
congrates to my uncle, cikwa for the wedding day..
mlas nk citer panjang..
jom jengok2 gambar2 yg sempat di snap..


me wif tthe future husband..(skang dah husband..hehe)


kami-kami si dayang..yg laki? dayung kot. hahaha


ank sdara bertemu mak sdara yg spoting..cucu sdara? ape lagi..snap la gambar. hehe


my veteran's family..yg muda bertemu yg veteran..hehehe


my mek n tok ayah..luv both of u so much..


my mum..luv u..

selamat pengantin baru cikwa n m.iti..semoga berkekalan sampai syurga..amin..


pengantin baru..


diz is ciknu n his wife, cikani. very sporting..

my relatives..luv u all..

amekaw

program amekaw bang bang boom ade buat recording kat kg ak..
xingat plak bpe haribulan.
i think 10-11.06.2011..
yg dihostkan oleh amat n azhari.
meletup beb!

ak mlas nk citer panjang..
jom layan gambar2 yg sempat di snap..
huhuhu..


the game show..amekaw.


amekaw. asal dari kampung. ngeh2..


sempat lagi..hehe

wif my bestie

wif my best buddies. sjak kecik sampai besar. kami sangat rapat. sperti adik beradik.



the crew..



wif azhari n amat..






peserta diarak macam anak raja..kuang3..

Iklan Penaja

MiyapiQ LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...