Iklan Penaja

Isnin, 14 November 2011

Disebalik kisah 'Swimming'

salam...

lamanya ak xhupdate blog nie..dah berbulan rasanya..busy sangat2..busy dengan kerja kat opis, busy dengan business sendiri...kadang2 sampai xcukup rehat, xcukup tido...

entah lah..sejak kat opis ak nie tukar management baru, semakin pening dan tertekan rasanya hidup..buat ape pun xkena..sampai satu tahap ak tension sangat2..tapi nak buat macamana kan kerja dengan orang, nak x nak kena la ikut rules walaupun hakikat sebenar banyak beri kita tekanan...stress!!

ak malas nak citer panjang pasal keje opis coz it makes me spoil!! hrmm..actually banyak benda ak nak kongsi tapi one by one step by step la kata orang kan..almaklumla lama dah xhupdate, xmenulis, xbercerita di belog ak nie..so hari nie ak rasa nak bercerita..tp cerita yang nie xikut step dah, ak tibai jea..ikut ape benda dalam fikiran ak skarang nie jea...and now on, ak rasa nak cakap pasal swimming....hehe

korang pandai swimming x? ak nie xde la pandai sangat swimming, ckit2 tahu la..masa kecik2 dulu ak slalu sangat pergi sungai dekat kampung..sampaikan abah ak tu slalu jea marah2..sape xrisau,bahaya...tapi disebabkan hobi ak tu la buat ak tahu berenang..asas pom kira ok la kan...

sebut pasal swimming,ak teringat la kisah yang terjadi semasa ak picnic dengan bf ak awal 2011 rasanya...aahhh..lama betul la kiranya ktorang x picnic..last picnic awal tahun hari tu..masing2 busy skarang nie, xmacam dulu, almost every month ktorang pergi picnic...saje mengeratkan silaturrahim..fyi, ktorang picnic berdua jea okeh! sumer orang tanye bez x..ak juz jawab ok what! ada ketenangan, mna ada bosan wlau berdua..siap wat bbq lagi..hehehe..

ok done...skarang berbalik kepada satu kisah tu...awal tahun baru2 nie, ktorang berdua decide la nak picnic kat Jeram Linang...masa dk syok bakar ayam tu, ak terpandang la satu family bangsa cina nie..sweet family..parents with 3 son n sorang lagi tu nenek budak2 tu kot..dorang dalam 6 orang dk picnic dekat tempat ak..anak2 dia kecik2 lagi..umo 7,10 n stahun kot yg kecik tu coz xboleh berjalan lagi...

masa ak nga bf syok2 mandi, ak tgk la ayah budak2 tu ajar diorang berenang,yang umo 7 n 10 tahun..walaupom umo dah 7 and 10 tahun, diorang sama besar, macam kembar...diorang gigih berlatih berenang...tengah syok2 tengok tu tiba2 salah sorang tu lemas, masa tu ayah dia tengah ajar yang sorang lagi..ak ingatkan budak tu ok tapi lama2 rasa lain macam..ak x tunggu lama, terus terjun selamatkan budak tu..masa ak sampai kat dia, dia dah macam letih sangat kot, dah lemah..terus ak tarik ke tepi..then lepas tu baru ayah dia perasan..mujur la budak tu selamat..parents budak2 tu xputus ucap terima kasih coz selamatkan anak dia....

tapi budak2 tu still xputus asa untuk belajar berenang..maybe sedikit trauma kot..happy family..suka sangat tengok family nie,comel2....tu la pengalaman yang ak xboleh lupa..:)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Iklan Penaja

MiyapiQ LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...