Iklan Penaja

Ahad, 4 Mac 2012

from Kelantan to Kedah with Love!!

 04032012.
salam Ahad,

Lamanya tidak bercerita trough belog nie. sekarang nie teramat bz dengan tugasan pejabat yang melampau, campur dengan stress dan masalah yang agak peribadi kebelakangan nie. hopefully everything gonna be fine. amin.

last week, 23-26.02.2012 family decide nak pergi melawat makcik yang sakit kat Alor Setar, Kedah. jauh perjalanan, so ak apply cuti untuk 2 hari, Khamis and Ahad. memandangkan ak skang menumpang rumah sepupu, kitorang gerak skali dari Kota Bharu ke rumah my parents kat Gua Musang sebab nak ke Kedah ikut Highway Cameron Highlands. bertolak khamis malam dari KB..so overnite kat umah family ak.



Jumaat. 24.02.2012. 08.30am. bertolak dari Gua Musang ke Cameron Highlands. perjalanan yang kira-kira sejam setengah untuk sampai ke Cameron Highlands. untungnya tinggal kat GM sebab dekat dengan Cameron. hehe. tapi xlame sangat kat CH, jauh lagi perjalanan untuk ke Kedah. so, sempat la sopim ape yang patut kat sana..then bertolak ikut highway Simpang Pulai, Perak.



tengahari tu singgah makan kat RnR Sungai Perak, style picnic sebab dah bawak bekal dari rumah. besh sangat2 bila ramai2. ak tambah nasi 2 pinggan. hahaha.


lepas tu, perjalanan diteruskan lagi. jauh lagi tuuuu. rasa perjalanan jauh yang amat. fenaaaatt. lalu ikut Perak, Penang and at last sampai jugak kat Hospital Alor Setar  dalam pkul 7.00 malam. masa tu spital dah nak tutup dah. tapi nasib baik guard conseder lagi sbb datang dari jauh. so, dia bagi masuk gilir2..kesian sangat ak tengok makcik ak sakit. sakit kencing manis, jari kaki dah nak kena potong, tambah2 dia sakit paru2.paru2 dia berlubang n dah bernanah pom. seram. semoga cik embong cepat sembuh. amin.


malam tu tido umah makcik kat Alor Setar. lama xjumpa sepupu2. besh sangat2. berkampung kat Kedah. dah lama xsampai Kedah. malam tu sumer tido awal, penat sangat jauh perjalanan. and the

Sabtu. next day, bangun pagi2 lagi untuk breakfast. after dat, ramai2 pegi Jeti Kuala Kedah. plan nak g Langkawi tapi xsempat sebab tengahari nak melawat makcik kat spital plak. so, bawak budak2 jalan2 tengok pantai kat Jeti. xleh g langkawi, tengok bot pom jadi la. hahaha.


tengahri tu melawat makcik plak sebelom bertolak balik. disebabkan ramai sangat budak2 bawak time tu, ak dipaksa jadi baby sitter. hahaha. lawak. sumer nakal2.

muka2 anak2 yang nakal tapi chumellll sangat2..

after kuar dari spital, kitorang pegi rumah spupu dekat kuaters polis Alor Setar..melawat dia yang baru lepas operate coz Breast Cancer. alhamdulillah dia dah smakin ok. hopefully sembuh sepenuhnya la..


rombongan cik kiah yang ramai giler. penuh satu rumah.,.hahaha...nie baru suku dari family. ramai lagi yang xdapa datang..tp happening sangat2...xtaw bila plak bleh berkumpul ramai2 camnie kan..after mlawat kazen, kitorang berkonvoi ke rumah sepupu yang sorang lagi kat Gurun plak..kazen yang memang dah lama lost contact. sejak ak xde lagi...sampai la ak dah besar panjang..:D



otw nak g Gurun, keta pakcik tetiba wat hal dekat atas highway. banyak kali jgk la brenti..nasib baik la smuanya slamat. sampai umah kazen petang tu, then lepas maghrib bertolak balik Kelantan ikut highway mula2 sampai dulu..Gurun-Simpang Pulai-CameronHighlands-Gua Musang-Ketereh-Kota Bharu..alhamdulillah semuanya selamat sampai...:)

1 ulasan:

  1. ada satu lagi tempat yang tak kurang menarik dan pelik Gallery House of Magic Potions di Taman Royal Lily, Tanah Rata

    BalasPadam

Iklan Penaja

MiyapiQ LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...