Iklan Penaja

Ahad, 2 Mac 2014

Rafa 7 Month yang xsihat

Alhamdulillah..syukur..anakanda kesayangan sudah 7 bulan..pejam celik pejam celik rasa baru je melahirkan...anak kesayangan mama n papa dah besar,dah pandai macam2...skang dah mula blaja2 nak merangkak...tp xberani lagi..go baby go!

Dugaan 2014 ni berat untuk Rafa...start awal tahun lagi asyik xsihat jer..asyik ulang alik ke klinik n husm jer...kesian anak mama..be strong my dear! mama n papa love u ketat2...Rafa harta mama n papa dunia akhirat...semoga Allah sentiasa lindungio sayang mama ni...semoga sayang mama jadi anak yg soleh dan bijak pandai...

Start dari demam...lepas tu batuk2 sampai lelah..kena nap...xok lagi dari batuk2 lelah tu,tetiba je balik dari taska hari rabu 19/02/2014 asyik mengamuk jerr masa nak mandikan..padahal Rafa suka sangat main air..mama n papa naik bingung...bila check,tgk celah kangkang merah2...macam lama xtukar pampers...ruam2 teruk sampai luka kecil..tu yg pedih tu...lepas tu malam tu Rafa dah start cirit birit xhenti2...sampai kul 3am baru tido tp pg esok sambung citrit balik...sayu hati tengok anak kesayangan menangis macam mintak tolong. buntu. esok hari mama amik cuti sbb xsampai hati nak hantar..mama sapukan drapolene tp xjadi jugak..at last sepupu papa suh bawak pergi klinik Saleha...sampai je kt klinik,klinik tutup..so mama sempat belikan krim kuning n ubat air utk cirit jer...so far ok la..kurang la cirit dalam 2 hari tu,merah2 pom xde...

pagi ahad tu (23/02/2014) start cirit balik pg tu tp xteruk sangat...mama send jgk rafa ke taska sbb nampak rafa ok jer..balik je petang tu Rafa meraung lagi..mama pelik..mama check..ya Allah merah2 lebih teruk dari yang hari tu..mama dah xtahan..air mata mengalir jugak..rafa xaktif sangat..berak2..malam tu jugak mama bawakkan Rafa pergi husm..emergency..doc suh admit ward tp mama bingung..mama tkut rafa kena cucuk lagi...at last doc suh bawak balik dlu,suh minum antibiotik..mama lega..doc cakap rafa nasib baik sbb xdemam, menyusu ok n aktif..Alhamdulillah...

Selama 4 hari Rafa xg taska (24/02/2014 - 27/02/2013)...Rafa dok umah jer dengan papa..mama dah xboleh cuti sebab mama dah banyak sangat amik emergency leave n mc...kesian papa..Rafa asyik meragam,papa penat xboleh rest tp papa sabar jer...mama kagum dengan papa...mama love u papa...dah bermacam cara dah mama n papa nak ubatkan rafa...bab duit xpayah cakap la dah banyak habis tp mama n papa xkisah asalkan Rafa sihat macam biasa...mama kat tempat kerja tapi otao n hati mama ada kat umah...then last skali, spupu papa bagi cadangan suh sapukan daun kat perut rafa..kawan mama pom cakap camtu...alhamdulillah lepas makan antibiotik,sapu daun2 tu semua, rafa dah kurang sangat2 cirit..masa basuh berak n mandikan pom dah xmeraung...merah2 pom dah xde bila Rafa dah xcirit..alhamdulillah....

Semalam mama tengok Rafa happy jer main2 dengan acik,tokbah n abe wa...sampai gelak2 besar..gurau2..mama n papa happy sangat2..Alhamdulillah..terima kasih ya Allah...

Hari ni 02/03/2014 pagi tadi Rafa suka gurau2 macam biasa..suka tarik2 tudung mama...suka gigit2 pipi mama,suka tampar2 muka mama..mama tahu rafa sihat sekarang ni...tapi petang ni?? mama risauuuu...mama hantar Rafa ke Taska macam biasa tp berat hati nak tinggalkan Rafa...mama harap rafa baik2 jer kat taska...mama risau sangat2...petang nie kita jumpa yer sayangggg...masa,cepat2 la berlalu....:(



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Iklan Penaja

MiyapiQ LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...