Iklan Penaja

Selasa, 8 Julai 2014

Pulau Perhentian Part 1

Assalamualaikum,

Tiba2 rasa nak berceloteh setelah sekian lama menyepi. Bukan xde n3 nak tulis,bukan sbb xde story tapi xberkesempatan. Banyak benda yg nak story morie tapi bz ya ampunnnn. Selepas jadi mama ni,jadual seharian agak padat. Ampunnn lagi. Ak tahu ada yg tgh tunggu n3 terbaru dr ak kan! Hahahaha..

Ok la,kali ni nak kongsikan pengalaman bercuti ke PULAU PERHENTIAN pada 20-22 Jun 2014 (3 hari 2 malam). Actually plan semua ni last minit. Plan asal nak gi 2 hari 1 malam jer, tapi tup2 jadi la 3 hari 2 malam. Tp pengalaman kali ni agak jauh berbeza dr pengalaman2 lalu. Penuh dgn cabaran,dugaan dan keseronokan. Hahahaha..kenapa? Jap jap nanti ak citer hokayyy..

Plan dalam masa seminggu. Ak call semua resort n chalet PENUH semuanya. Masa tu dah rasa mls nak pergi dah. Dgn anak kecik lg kan. Kiranya decide xjadi pergi la sbb smua resort n chalet full. Bukan cuti skolah,tapi weekend pom penuh okayyyy. Last2 sehari sblum bertolak tu (khamis) makcik ak call (sbelah hubby) cakap dah book tempat tido. Ak blur lg. Kan semua penuh,camne dia dapat plk. Heran bin ajaib. Ak pom xtanya dia book kt mana,janji ada tempat tido. Xnak la tido dlm khemah cam slalu,dulu xpe bujang,skang ada anak kecik.hehe..kiranya percutian kali ni agak ke arah backpack la..jimattttt..

20.06.2014 (JUMAAT)

Bertolak dari jeti kuala besar,pcb dgn bot (bot tu pakcik punya) lbh kurang pkul 10.20 am camtu la 5 Dewasa 3 kanak2..ombak dah ada dah. Kuat jugak la kna hentam dek ombak,sakit blakang ak..haha..perjalanan lbh kurang 2 jam sbb slow n steady,bwk anak kecik kan. Dalam kul 12.20pm sampai la ke Kampung Nelayan.

 













lebih kurang jam 12.20pm sampai kat Kampung Nelayan. Cantik!! Kenapa Kampung Nelayan? sebab kat sini penginapan n makanan murah2..harga lebih kurang harga kat darat..kami menyewa kat RUMAH AYAH..lebih kurang macam Rumah Tumpangan camtu la...harga dalam RM130 untuk bilik aircond katil double. Selesa. Rumah Ayah ni sdara Pakcik punya. Kat sini memang harga murah2..beza sikit sangat dengan harga kat darat. so,xterasa mahal pom kan...Rumah kitorang bersebelahan kedai makan,berdekatan Tadika, Klinik Kesihatan, Balai Polis, Sekolah dan Masjid..berdekatan Jeti juga..banyak kedai2 makan n kedai2 runcit kat cni...kedai pisang goreng n keropok goreng beshhhh pom dekat jerrr...rilexxx la..rasa selamat sebab dekat dengan semua...hihihihihi







Aktiviti first day ni xbanyak sangat. Sampai je kat sana,terus rilex2. Lepas asar baru turun ke laut balik. First of all naik bot pergi TELUK KEKEL, mandi manda kat sana..Teluk Kekel ni xjauh dari Kampung Nelayan..kat sana xramai orang n ada area snorkeling..










Malamnya ber BBQ ramai2...beshhhh...beli nasik kosong je kat kedai depan..nasik kosong kt cni RM2.00 sebungkus..lebih kurang harga kat darat la..





10 ulasan:

  1. Salam miya,
    Rumah Ayah tu dibuka untuk sewa kpd org luar tak?
    kalau buka boleh saya dptkan contact number?
    sbb saya try google x jumpa.

    Email : piekaruslan@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. 60139237267 - Encik Hasan

      Padam
  2. Saya pn nk bertanya mengenai rumah ayah ni.. Sy perlukan contact num dye.. Boleh x sis email sy di hidayah.n.ramli@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. 60139237267 - Encik Hasan

      Padam
  3. Sis, blh sy dptkan contact no Rumah Ayah ni? mohon emailkan di yaya_nhr04@yahoo.com

    BalasPadam
  4. Salam sis .. Boleh sy dptkn contact Rumah Ayah juga ?? Email saya : farfatinah@yahoo.com
    Tq

    BalasPadam
  5. Assalamualaikum , kat rumah ayah ni facilities semua okay ?

    BalasPadam

Iklan Penaja

MiyapiQ LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...