Iklan Penaja

Sabtu, 17 September 2011

bezanya orang atasan dengan orang bawahan...

n3 kali nie ak nak citer sal bezanya orang atasan dengan orang bawahan (seperti tajuk n3)
tujuan ak tulis n3 nie bukan utk tuju kat sape2...
juz utk renungan bersama..
so, siapa yang makan cili, dia yg akan rasa pedas kan? hehe

so, berbalik kepada n3 ak kali nie...
orang atasan bermaksud org yg lebih dari kita..
i mean, org yg lebih kaya,lebih berpengaruh,lebih berjawatan n lebih macam2 la dari kita...
ak rasa xsmua yg baca n3 ak nie orang atasan kan...
huhuhu

ak sendiri pom juz orang bawahan jea...
siapa la kita nk jadi orang atasan kan..
bagi ak, orang bawahan or orang atasan xde beza...ade beza ke?
kita smua makhluk Allah s.w.t...kat sana nanti xkira orang atasan or orang bawahan hukuman dan pahala tetap sama berdasarkan amal ibadah kita...

berbalik kepada n3 nie balik.. (brapa banyak berbalik ntah...hehe)
ak perhatikan kat tempat kita nie slalu ada jurang antara orang atasan dan orang bawahan..
contoh kat tempat kerja..
orang bawahan slalu ditindas... 
buat kerja cakap xbuat kerja..
sesuka hati jea nak campakkan staf kerja kat mana2...padahal lari bidang terus....xkesian ke?
suka mengata staf serba xboleh padahal staf selalu lakukan yg terbaik...
suka memburukkan staf dan memalukan staf depan orang ramai..
tak menjaga kebajikan staf..cuti staf,kontrak staf, gaji staf..xamik peduli!

sedarlah...dunia hanya pinjaman...
buat ape kita nak aniaya orang...
bagaimana kalau yg kita niaya tu anak yatim?
tahukah dosa menganiaya anak yatim?
buat apa kita nak tutup periuk nasi orang,rezeki orang?
hidup di dunia sementara, di Akhirat kelak kekal selama2...
buat apa kita memutuskan silaturrahim sesama staf?

so..ak malas nak berleter panjang2...moral of the story, xpayah nak berlagak la kalau diri sendiri pom xbetul!
huhuhuhu...



2 ulasan:

  1. alin xkeje lagi..so xtau environment org keje mcm mane.hu3
    tp stuju bab dosa pahala kite hisabnye same.ikut amal ibadah kite d dunia. :)

    BalasPadam
  2. stju ngn entry awk ni...mintak izin nk pinjam ayat2 awak tu yek

    BalasPadam

Iklan Penaja

MiyapiQ LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...