Iklan Penaja

Selasa, 9 Oktober 2012

Kehidupan Baru setelah bergelar ISTERI

Assalamualaikum...

Lama rasanya xupdate belog..skarang nie dah semakin busy setelah bergelar seorang isteri kepada seorang suami...alhamdulillah..jadual waktu dah bertukar 100%...rutin harian dah bertukar 100%...kadang-kadang susah untuk terima semua tu tapi alhamdulillah ak dah prepare dr awal lg..terima semua perubahan dengan hati terbuka..

Kalau dulu semua benda buat sorang2 je..sekarang berdua...semua nak kena kongsi even tuala sekali pun..mula-mula rasa janggal la jugak tapi lama-lama biasa je..lagipun dengan suami,bukan orang lain jugak kan..

Alhamdulillah sehingga n3 nie di post,ak dah sebulan lebih bergelar isteri..begitu cepat masa berlalu..pejam celik pejam celik dah jadi isteri orang rupanya...rasa macam baru semalam je kenal...syukur Allah temukan ak dengan orang yg dicintai...perkenalan selama 4 tahun rasa macam xdisiakan..

After kawen semua berubah tambah2 ak sekarang menetap bersama keluarga mertua...(insyaAllah sementara saja)..alhamdulillah family mertua baik2 semuanya...xrasa segan sangat berada dalam kalangan family mereka yg lain...hope hubungan kemesraan ini akan terus berpanjangan..insyaAllah..amin...

Rutin harian bangun pagi seawal 6.30 (paling lewat,klu x mertua tolong kejutkan..baik kan? hehe)..bangun,mandi n solate berjemaat bersama hubby..dalam kul 7.00 pagi kluar dr bilik..yg lain cbuk brsiap nk g skolah..maklumla mertua dua2 cikgu..dalam kul 7.30 prepare sarapan pagi untuk hubby..stakat nie xpernah miss melainkan dah set makan kat luar..alhamdulillah..hubby xbanyak songeh,makan ape yg ada..syukur...

Balik dari keje jam 5.00 petang klu xde nak beli ape2 or xkena amik adik ipar balik dr skolah,biasanya terus balik rumah..rehat2 sekejap sebab biasanya smayang zohor n asar kat tempat keje..rilex2,tdo jap then mandi n smayang maghrib berjemaah..lepas tu kluar ke dapur masak ape yg patut..ak xmahir memasak tp boleh la yg simple2..nasib baik family hubby xkisah makan ape pom...xpayah membazir masak banyak lauk..ak pom xpening nk pk nk masak ape..hehe


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Iklan Penaja

MiyapiQ LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...