Iklan Penaja

Selasa, 13 Disember 2011

Pelindung Diri

salam...
entry nie sy nak story mory pasal PRUDENTIAL .pernah dengar x? of cos la pernah kan..actually sbelom nie sy buat xtahu jea sal insurans nie. malas nak layan coz kadang2 dorang nie jenis 'memaksa'. xbez la kan..sbelom nie xpernah terfikir pom fasal sakit demam,alah kalau demam biasa pom blh pegi klinik je kan...

sebut sal insurans,sbelom nie sy harapkan insurans opis je la. sebab opis yg cover insurans sy tu. then one day tu, sy terpikir balik. sampai bila nak harapkan insurans takaful opis tu je kan..bukan cover sumer pom. lagipom sy bukan nak keje lama pom kat ctu (dats the point..hehe).

so,sy n bf decide nak masuk insurans. kami decide Prudential sbb insurans nie terbaik. xde la mahal pom, RM150 je sbulan. xmahal jika nak dibandingkan kelebihan yg kita dapat..kira2 dalam RM5 je sehari tp dapat cover hidup kita. dengan RM150 sebulan tu dapat cover sgala jenis penyakit, seksok katakanlah (bukan mintak yea) kita sakit, insurans nie akan cover kos bil hospital kita. dah la cover bil hospital,dorang bagi plak kita duit untuk masuk wad kira2 RM350 sehari. sape nak bagi kita duit byk tu kan? so,kita dah xyah pkir lagi dah bil hospital,dah la hospital pakar plak tu..mampu ke nak bayar bil? hehehe..

bila kita dah xde seksok, parents or anak2 kita dapat duit pampasan dari insurans tu (berdasarkan nama pewaris). so,terjamin jgk hidup dorang bila kita dah xde kan..yg dah kawen tu blh la letak nama anak isteri..yg blom kawen letak la parents sbg wasiat,jgn plak letak nama bf or gf...hahaha

kepada sesiapa yg berminat n nak penerangan yg lebih lanjut,especially yg kat kelantan,boleh la contact kawan sy..

RAJA KAMARUL : 0145002008



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Iklan Penaja

MiyapiQ LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...