Iklan Penaja

Rabu, 4 Julai 2012

Menabung untuk Masa Depan

Salam,

Sekarang nie ak dalam mood nak menabung. menabung boleh menjamin kesejahteraan hidup kan? so,start dari sekarang ak rasa nak menabung. menabung sikit-sikit lama-lama jadi bukit. menyimpan duit sikit-sikit lama2 penuh la dalam bank sebab sekarang nie orang dah xpakai tabung...hikhik.

walaupun orang dah xpakai tabung, ak tetap ada tabung. actually last year ak bukak akaun Bank Tabung Haji (memandangkan akaun lama dah xaktif),dorang bagi Tabung as saguhati..cute jea kan? so,dari tabung nie la ak menabung kat ofis. mula2 rajin jea nak simpan duit dalam nie, lama2 jadi malas la plak(hangat2 tahi ayam jea)..xtau la ade bpe duit dalam tu..hehehe




itu pasal tabung cute ak n akaun baru untuk last year..tahun nie, (baru semalam 03.07.2012) ak ditemani yg tersayang pergi bank bukak akaun baru. memandangkan ak xde lg akaun Maybank, so gatal2 rasa nak bukak akaun Maybank. dengan bermodalkan saki baki duit gaji RM---.00, ak bukak la akaun baru. mahal siot nak apply bukak akaun baru kat Maybank. minimum RM 250.00..nasib baik masa tu ak tengah banyak duit, boleh la bank in banyak sikit..untuk masa depan..kalau duit ade kat tangan,mesti la gatal2 nak beli benda bukan2..membazir jea..hikhik


itu pasal taabung cute ak n akaun baru untuk last year..tahun nie, (baru semalam 03.07.2012) ak ditemani yg tersayang pergi bank bukak akaun baru. memandangkan ak xde lg akaun Maybank, so gatal2 rasa nak bukak akaun Maybank. dengan bermodalkan saki baki duit gaji RM---.00, ak bukak la akaun baru. mahal siot nak apply bukak akaun baru kat Maybank. minimum RM 250.00..nasib baik masa tu ak tengah banyak duit, boleh la bank in banyak sikit..untuk masa depan..kalau duit ade kat tangan,mesti la gatal2 nak beli benda bukan2..membazir jea..hikhik

tambah-tambah sekarang dalam mood nak kawen, banyak nak pakai duit..xboleh la membazir. ak dah nekad nak simpan duit banyak2. tahun depan kalau ada rezeki nak pergi buat umrah dengan suami tersayang..(masa tu ak dah kawen)..insyaAllah..amin..harap2 impian ak tercapai..^_^

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Iklan Penaja

MiyapiQ LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...