Iklan Penaja

Selasa, 26 Februari 2013

5 month pregnancy

Salam,
Berbulan lamanya ak tinggalkan dunia blogging...(cheeehhh...macam la aktif sangat)..actually ak busy sangat2 kebelakangan nie..maybe sejak bergelar 'wifey' kot..yela kan tanggungjawab dah besar n berat skang nie...tambah2 skang tengah pregnant...alhamdulillah dah masuk 5 bulan...sekejap je rasa masa tu berlalu..rasa macam baru je kawen..(mood honeymoon)..hehe

Dalam berbulan x berblogging nie,macam2 hal telah berlaku..pahit manis ku telan jua...terima kasih suami tersayang sebab sentiasa ada di kala susah dan senang...aku bersyukur walaupun suamiku bukan keje gomen,bukan keje lawyer,bukan pilot or bukan keje2 yang profesional tapi ak sangat2 bersyukur dengan apa yang ada sekarang nie...cukup dengan rezeki yang Allah bagi yang kurasakan sangat2 cukup! alhamdulillah...betul la pintu rezeki akan terbuka luas lepas kawen...kalau dulu sebelum kawen gaji sebulan tu dalam masa 2 minggu dah sengkek..nak tunggu hujung bulan tu terpaksa la berjimat cermat...tapi alhamdulillah sekarang nie xperlu risau lagi dah..makan lebih,pakai lebih,semua la lebih...xpernah rasa susah macam bujang2 dulu..hehehe

Terima kasih Allah kerana kurniakan seorang suami yang penyayang..ye la since pregnant ak banyak xleh wat keje berat even angkat bakul nak jemur kain pom dah sakit pinggang..si suami la yang selalu picit2 urut2 bila cramp..sejak awal pregnant sampai la sekarang nie kaki ak asyik cramp jer..maybe sebab ak pernah terjatuh masa awal2 preggy kot (malu xterkata woiiii...)...nasib baik suami yang banyak tolong...even baju ak pom dia yang basuh..apatah lagi toilet..malu n terharu..tapi demi keselamatan, ak terpaksa la ikut cakap suami...berjaga2 sebelum apa2 terjadi kan...

Tapi time preggy la time paling besh kan? ape yang kita nak sumer dapat...nak makan itu dapat,nak makan ini dapat..kadang2 benda yg kita xnak makan pom orang belikan...rasa macam seorang puteri je..hehehe...ak xde alahan..alhamdulillah..so xdapat la nak citer pasal pengalaman morning sickness bagai sebab memang ak xde alahan langsung..xde ape yang mengahalang aku dari terus makan dan makan dan makan...kecuali minum susu..sebab yang tu memang sejak kecik lagi ak xleh minum susu..nak termuntah..dah try tapi tetap error...hehehe


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Iklan Penaja

MiyapiQ LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...