Iklan Penaja

Selasa, 26 Februari 2013

Mertua dan Umrah

Alhamdulillah akhirnya keinginan mertua untuk menunaikan umrah dimakbulkan..setelah banyak dugaan yang ditempuhi sebelum mengerjakan umrah,akhirnya doa termakbul..

Sepatutnya jadual asal penerbangan kedua mertua dan seorang adik ipar mengerjakan umrah on 11.02.2013 kalau xsilap..kitorang siap ramai2 pergi hantar kat airport Pengkalan Chepa..then sampai je dorang kat sana, tiba2 jadual penerbangan ditunda tanpa notis atau pemberitahuan awal dari pihak pengurusan...bayangkanlah macamana rasa saat tu...semua ahli dalam kumpulan tu xdapat pergi...kira2 dalam 19 orang macam tu la..tapi dorang tetap tunggu kot2 flight xjadi delay...(ak pom xpasti sebab apa delay)..

Then dalam kul 9.30 mertua call dari KLIA cakap diorang xjadi berlepas ke Jeddah hari tu..tunda hari lain sehingga diberitahu..diorang akan patah balik ke KB flight kul 10.30 malam..lebih kurang kul 11.30 malam kitorang jemput diorang dari airport...kesian kan...seharian penat kat KLIA...ak pom xtaw kenapa pengurusan xberitahu awal2 tentang hal nie..at least mertua ak xbertolak lg dari KB...dengan flight MAS,bayangkan sendiri harga tiket pergi balik untuk 3 orang...hampa sangat2..

Marah punya pasal,ak dengan hubby terus ke pejabat pengurusan Tiram Travel cawangan KB hari tu...tup2 dorang tutup ofis plak hari tu...xdapat la nk tahu citer sebenar...bukan nak marah sangat tapi inform la awal2..KB-KL bukannya dekat..walaupun dengan flight, pikir la penat lelah lagi,masa lagi n tiket lagi..dah la mertua ak dah amik cuti awal2...kesian kan...ditambah malu dengan kawan2 n keluarga...tapi mertua ak sabar je...tunggu hingga tarikh sesuai untuk bertolak...

Mertua ak xputus2 contact dengan pengurusan tu...then pihak pengurusan bagi tarikh baru 19.02.2013...tapi ak tengok mertua ak tak excited macam yang first dulu..takut harapan tinggal harapan...2,3 hari sebelum tarikh tu,mertua ak call balik sebab xde dengar apa2 berita..and lastly betul jangkaan! tarikh ditunda lagi dan lagi...dan tarikh terbaru on 22.02.2013...

Alhamdulillah berkat kesabaran, jadi jugak mertua ak bertolak mengerjakan umrah...n selamat sampai di sana...

So,tinggal la ak dan suami serta 2 orang adik ipar...tanggungjawab ak ganti tempat ibu mertua bukan senang taw! oh...rindu plak dekat mertua ak tu...tiap2 hari biasanya ak memasak makan malam dengan dia,skang nie ak kena buat sorang2...kena bangun pagi 5.30 pagi lagi sebab nak sediakan breakfast untuk adik ipar,nak kena turun awal dari umah hantar diorang sekolah....biasanya mertua ak yang buat semua tu...heheheh

Apa2 pom semoga kedua mertua n adik ipar ak selamat pulang...dijangka pulang on 04 or 05.03.2013..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Iklan Penaja

MiyapiQ LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...